Inspiration ?

Försöker komma på ngt vettigt att skriva men vete sjutton... hade kanske ett litet scoop på gång ang Psykologtanten i Tv rutan häromsistens.
En kompis/kollega droppade en kommentar på tidigare inlägg om att han hört henne i ngn radiointervju som hängde ihop med en nylansering av ngn bok som tanten skulle skrivit men hittar inte ngn info som kan bekräfta detta.
hade ju sett kul ut om psykologtanten utnyttjade mediautrymmet och diskussionen om oss bloggare för att göra reklam för ngn bok men så dum och korkad kan väl ingen vara? Money talks ..... hmmm .

Helgen som gick då.
Fint väder som man lyckats sova bort, hade lite ont i fredagskväll så smällde i mig några Oxynorm för mycket och vaknade 14 timmar senare på lördag em och undrade vad som hänt..
Söndag förmiddag , vaknar av muntorrhet och blahasmak, visar sig att "bieffekterna" kommit tillbaka från Cellgiftsbehandlingen, dvs svamp i munnen som gör att allt smakar skit och besöket på lokalkrogen där Plankstek beställdes in  till söndagmiddag var en otroligt dum investering, tur att man har en arsenal av mediciner så är bara att addera ytterligare ett moment morgon,middag och kväll så blir det väl bra om ngn vecka förhoppningsvis.


På agendan denna vecka då
Måndag : Fixa pass till mig och småtjejerna, Engla måste få ett nytt också då hon e bebis på sitt nuvarande som räcker ngt år till.
Tisdag : Påfyllnad av 1 liter Gemzar ( tror det är en liter ca )
Torsdag: Röntgen av buk och mage, svar veckan därpå.

Onsdag ser relativt ledig ut så ska nog passa på att elda upp massor av skräp på tomten om vädret tillåter.


har jag sagt att synen påverkas av ngn av alla mediciner jag får i mig? hoppas det är tillfälligt eller så är det bara åldern som gör sig påmind.Blev några rader iallafall.
Trevlig kväll.

Mår helt ok idag!

Lite lustigt men natten mot i dag tisdag så sov jag så där halvdåligt man kan göra när man är nervös inför något och tvingade mig själv upp vid niosnåret för att käka frukost med tillhörande tabletthög som från i dag var toppad med lite Xeloda också, gäller att skämma bort sig själv!

Var ju ett tag sen man va på SÖS påfyllnadsavdeln men uppskattar verkligen när man kommer dit och sköterskorna säger "Hej kul och se dig" vilket visar att de har koll helt klart!

Nu är klockan strax 20:00 och har ännu inte fått några knepiga bieffekter, det kryper lite i kroppen men äter bra och dricker bra så förhoppningsvis så slipper jag det värsta och kan va som vanligt under morgondagen.


Läser 2 st inlägg från Agne & Ingela på min blogg och kan bara säga, Fan va härligt att höra att det gått så bra för er! Älskar att läsa positiva saker! 
Sköt om er och kämpa vidare!  


jag tror att jag ska fira det där med lite glass&marräng + chokladsås :-)

påminner mig själv om att det är dags att kolla socker också.... hmm alltid är det ngt


Gokväll

En dag på landet.

Hängde på morsan till landet idag för att öppna upp inför sommaren,var till en början riktigt behagligt men under tidig eftermiddag drog nordanvinden in och påminnde mig om att det är för tidigt med vårjacka på så jag valde bästa platsen i huset framför den nyinstallerade kaminen vilket självklart i sin tur ledde till att man somnade in någon halvbra fotöljställning och det får man äta upp efteråt då kroppen påminner en om att "Sitter du eller ligger du snett eller bär ngt tungt eller konstigt, då ska du få lite smärta!!"  

Nästa resa till landet får bli när medeltemperaturen i landet passerat 15 grader PLUS!

I morgon är det Tisdagen med stort T, mao dags för ny behandlingsrunda på SÖS och jag vet inte om jag hunnit banka in detta mentalt ännu, känner en viss oro över biefekterna som finns där, typ 2 milj myror som springer omkring i kroppen,rastlöshet & lite hederligt illamående.
Att sätta nålar på mig har jag aldrig bekymrat mig över men nu så börjar sköterskona protestera lite då det tar stopp pga ärrbildningar så är väl snart dags att sätta in en sån däringa port så de kan få fylla på eller tappa av bäst de vill. Väntar och ser ett tag till tror jag.


Snacket just nu då i Cancervärlden
ja ingen har ju kunnat missa att SVT i Söndags sände ett progam som man oklokt nog valde att döpa till "Dödskamp på nätet" och det hela gick ut på att en programledare, en präst, en psykolog och en offentlig cancerpatient vid namn Lotta Gray aka "Vimmelmamman" diskuterade eller belyste bloggens inverkan på oss cancerpatiener och även folk i vår närhet.
Personligen så tycker jag att rubriksättaren omedelbart kunde flytta över till Lokalkanalen eller något och börja om från ruta 1 , jag har ingen dödskamp, jag kämpar inte för att dö JAG KÄMPAR FÖR ATT LEVA!!
Varför ska man prata om det värsta, istället för att fokusera på att göra det bästa möjliga av situationen man hamnat i?
När jag åkte på min lite lätt kraftiga influensa så tog det några dagar innan jag vågade googla min sjukdom och när jag väl gjorde det så hittade jag bara jobbig statistik och negativa saker och INGET positivt som jag kunde hänga upp mig på men nu vet jag ju bättre för jag har funnit bloggarna!

Det finns folk därute som kan och har viljan att besegra cancern och som också låter andra ta del av denna fajt och tänk er att när man är nere på djupaste botten mentalt och kravlar i skiten bara kunna kliva in på nätet,veta vart man ska leta och sen plocka fram det positiva material som faktiskt finns och går att hitta!

Man brukar ju säga att man ska sätta sig in i saker innan man bemöter dem eller kommenterar dem.
Det går inte för en frisk person att sätta sig in i hur en cancerpatient har det , den som säger att "jag förstår" ljuger.
I SVT's program satt en psykolog med som bara såg faror med bloggandet och inte alls förstod varför vi gör det vi gör.
Jag går så långt att jag tror inte hon förstod någonting överhuvudtaget och var bara ett stort misstag i sammansättningen av programmet.

Det som var positivt med programmet var självklart att det gav en vink till folk med samma sjukdom eller anhöriga om att vi bloggare finns härute.
Vi inger förhoppningsvis lite hopp emellanåt och som jag sagt tidigare
"kan jag bara hjälpa 1 enda person till ett lite positivare och drägligare liv genom min blogg så ska jag självklart göra det."


Nu ska jag däremot sova och ser redan fram emot en kanelbulle & kaffe på SÖS imorrn!

Funkar det nu då tro.

Får SMS , kommentarer på andra inlägg mm att det inte funkade att kommentera mitt sista inlägg men jag "tror" att det hela är löst.
icke tekniska personer ska inte försöka sig på att ändra i kodmallar och likande så enkelt är det :-)


Sitter för tillfället med minstingen sovande bredvid mig i fotöljen, vet inte om jag ska väcka eller ge henne 30 min till, vet ju själv hur skönt det är att sova.

Vad det gäller mig själv så är status oförändrat, lite strulig mage och lite ont men inget farligt.

Vill tacka alla "bloggkompisar" som uppmärksammat mig på sina sidor efter i sista inlägget , det värmer ngt enormt ska ni veta!Kram alla!

Dags att kämpa lite extra!

Så har man fått i sig dagens middag och ungarna är bänkade framför TV'n där Tom & Jerry för tillfället rullar så till och med pappa kan titta lite samtidigt som dagens besked från SÖS fortsatt får sjunka in i knoppen & kroppen.

Som alla vet så har jag i de senaste inläggen "klagat" lite över att kroppen och jag inte har varit riktigt överens så ett möte med Onkologen var bokat till idag med tillhörande nya prover och det var tyvärr som jag misstänkte, Den sk tumörmarkören har stuckit iväg från ca 50 till 250 och det är iofs ingen jättefara på taket men procentuellt så är ökningen ganska stor och det visar också att det pågår en viss aktivitet i min kropp och därav ny behandling för att hålla detta i schack!

Vi kommer dra igång nu på Tisdag med Gemzar inpumpat 1 ggr/vecka och Xelodatabletter att knapra på under 3 veckor morgon&kväll.
Vi kör detta nu på en gång så att kroppen och jag ska kunna återhämta oss till den planerade resan i mitten av Maj som jag bara SKA åka på! och när vi kommer hem så blir det minst 1 runda till och därefter får vi se.
En Röntgen finns också planerad i slutet av April och förhoppningsvis är det inga stora förändingar som skett, dock så känns allt just nu som ett stort tomt jävla "jaha" på ngt sätt.

Jag visste ju att jag förr eller senare skulle stå inför ny behandling men har också klarat mig enormt länge utan och är i högsta grad ovanlig som onkologen uttrycker det hela men ändå så känns det så.....tomt.

Har ju en del "bloggbekanta" som sitter och åker skytteltrafik på olika behandlingar mest hela tiden och jag får väl se mig som lyckligt lottad i kampen än så länge och Jag hoppas innerligen att kroppen tar emot behandlingen på ett vettigt sätt så man slipper stänga in sig halva veckan för att må blaha.

DET ÄR VÅR & SNART SOMMAR, JAG HAR INTE TID MED DET HÄR!

Drog ett halvår innan jag blev sjuk igång en enskild firma som det tyvärr inte hann bli så mycket mer med men hade morsan på besök dag för hjälp med dels vanlig deklaration men också till firman och det är ju en världslig sak egentligen men kändes också väldigt knepigt att avsluta det äventyret med kommentaren till myndigheten "vilande pga sjukdom"
hade varit kul att kunna engagera sig i denna lite mer än vad som blev men blev iallafall några kronor till mig och en hel hög till Skattemyndigheten så det är väl som det ska vara tror jag.

Kanelbullarna på Pressbyrån vid SÖS håller förövrigt fortfarande måttet!
Tisdag kväll

Har ju som bekant pillat lite med smärtmedicinerna sista tiden och med start i Torsdags så blev det ny nivå på smärtplåster som är lite mer än en fördubbling mot vad jag haft sista månaderna, samtidigt med detta så ville hemsjukvården att vi skulle köra en kortisonkur vilket har lett till att jag är piggare än på länge och slipper sova så pass som jag gjort tidigare.
Smärtplåster har också hjälpt under helgen och fram till idag när jag valde att ta en promenad i vårsolen efter besöket hos psykologen på SÖS ( han som ska få mig att tänka framåt istället för om jag ska ligga till höger eller vänster i kistan när det väl blir dags..) Denna promenad var inte särskilt lång ur normala perspektiv men nu protesterar kroppen genom att det onda gör sig påminnt där knölen är och även vid svanken som tidigare, hoppas det är bättre imorrn bitti.

Måste kolla en annan sak med doktorn också tror jag....jag SER lite suddigt men får hoppas att det är övergående och enbart ngn av alla bieffekter från medicinerna.

Tjejer som har bekymmer eller bara tycker saker och ting är tråkigt brukar ju glädja sig med att handla ngt i kläd eller skoväg, vi killar kanske väntar lite och köper ngn pryl eller så och det försökte jag göra i dag när jag knallade förbi Telia på Kungsgatan. Ville ha nya SonyEricsson's Xperia X10 ( Mamma, det är en mobiltelefon mer som en nöjesmaskin)
I vilket fall som helst så möttes jag av en försäljare uppklädd till tänderna med reklamtröja och telefon i högsta hugg och jag hinner knappt in 3 meter i butiken innan hon frågar om jag är intresserad av just den telefonen vilken hon också snabbt sträcker fram till mig. Häftigt tycker jag och böjar trycka och pilla som man ska göra innan man handlar och klickar självklart på Facebook appen som ligger väl synlig men då hör man blixsnabbt " nej nej det är min privata Facebook!!! "
Kanske dum fråga men är det så att man står och demonsterar sin egen telefon i telia's största butik i Stockholm så kanske man får räkna med att inte ha personligt innehåll på den :-)
Det blev ingen telefon där, den beställde jag nyss från Telia på nätet 250kr billigare.

Onsdag blir en mellandag med lite möte på jobbet, däremot så blir det SÖS på Torsdag för lite pepptalk med min Cancerdoktor Gisela, passade även i dag när jag var på SÖS att lämna lite prover inför det mötet så får vi se om det enbart är hjärnan som fått sig en törn vad det gäller mig själv eller om det kanske har börjat röra på sig därinne


Nu ska jag försöka sova fast jag inte e trött..

gnatt

jorå så att....


Jag fattar inte riktigt

Jag måste vara trög, eller så är det kroppen som inte fattar riktigt....  Doktorn har sagt att "det ser bra ut" efter senaste röntgen.
Nånting kopplar inte riktigt för jag får lite mer ont hela tiden, även fast vi höjt smärtplåster i 2 omgångar till i princip dubbeldos och nervsmärtemedicinen med 25% ca ÄNDÅ så smyger sig värken på dag ut och dag in.

Slog någon form av rekord i att sova nu i Påskhelgen där jag i princip somnade på påskdagen vid 8 tiden på kvällen sov sen bort hela annandag påsk och vaknade "trött" vid 9 snåret Tisdag morgon, allt pga en malande värk i mage och ryggslut.


Nyss tagit lite extra värktabletter och de lär jag bli trött av inom 30 min så bäst vi säger sov gott!

Glad Påsk!


Klockan e 18:15 och solen har under eftermiddagen bemödat sig med att titta fram och förhoppningsvis så gör den detsamma i morgon då jag och kompis Tobbe skall ta hand om lillstugan där en tvärbalk ruttnat så hus&altan står på sniskan.
Vad ni än gör om ni ska bygga altan, se till planken inte ligger för tätt & att regnvattnet inte rinner in mot huset vilket den förre ägaren till vårt hus inte verkat bry sig om riktigt.

Har även bestämt oss att vi ska fixa till entregång och uteplats på framsidan/norrsidan av huset och där är det så spännande att marken rest sig ca 10 cm sen huset byggdes och med extra bra fart denna vinter så ventilationsluckor från husgrunden är halvt täckta....
Inte bra alls och rejäla schaktningsarbeten väntar firman som åtagit sig jobbet och mig väntar en räkning på 50,000kr så får hoppas att uteplatsen blir bra så bra som vi tänkt oss.

I övrigt så har veckan varit mest i viloläge,har även lagt Taxijobbet på hyllan för stunden då jag inte får riktigt koll på "det onda" i mage och rygg.

har i dag Torsdag höjt plåster och nervmedicinen ytterligare ngt snäpp vilket gör att man måste hålla sig från vägarna ytterligare någon vecka och iochmed detta så bestämde åkarn och jag att jag helt enkelt hojtar till när jag känner mig sugen på att jobba så försöker vi hitta några pass då istället.
Däremot så funkar det att jobba på växeln vilket jag kommer fortsätta med som vanligt.


Nu ska vi nog käka lite av Pappas ( Kungsörnen) Citronkaka som Engla och jag fixade till igårkväll med full sannering av köket som följd, råkade nämligen starta elvispen när jag tagit upp den ur bunken vilket gjorde att det stänkte smet typ överalltfrån visparna.


Helgen kommer väl annars bestå av god mat och godisätande tills vi spricker!Får med detta önska alla kända och okända läsare en riktigt GLAD PÅSK!

RSS 2.0