A hell of a weekend.

Helgen börjar närma sig mot slutet och vardagen är snart här igen.
Blev ju inte så mycket jobb för min del förra veckan då jag tvingades hålla mig utanför bilen på grund av uppjustering av smärtmedicinerna, tyvärr verkar det så att jag måste höja lite till för hemkommen efter nattjobb på växeln så bröt lilla helvetet löst, jag skriver lilla för jag vet hur riktigt ont gör och vi var inte i närheten men ändå rejält ont för att vara från min kropp som skött sig bra så länge.
Försökte lägga mig vid 05 men gick inte ligga på mage,rygg eller på sidan och enda alternativet var att stå upp! då gjorde det inte riktigt lika ont så var tvungen att knäcka några morfintabletter för att få koll på det hela och böt även plåster även om det enl föreskrifterna skulle göras först imorgon måndag ( ska hålla i 3 dagar)

Smärtorna avtog så småningom och jag återgick till att försöka sova vilket inte alltid är det lättaste med 2 ungar som kör rally med leksaksbarnvagnar utanför sovrumsdörren, gissar att det blir lite lättare att somna ikväll även om värken finns där ngnstans, blir ett samtal till Doktorn imorrn helt klart!


En helt annan sak.
SL! Storstockholms lokaltrafik, det är ett fantastiskt företag.
Natten till Söndag gick vi ju som bekant över till sommartid vilket i praktiken gjorde att en timme försvann ut i atmosfären, eller rättare sagt det är just vad SL tror för att enligt dem så går det bra att köra resenärer ut på Värmdö från Slussen men när sen anslutande bussar ut mot Ingarö + Stavsnäs Djurö ska gå så saknas det en timme och då utgår SL från att då finns det heller inga kunder att transportera vilket helt enkelt innebär att man ställer in bussarna och 20-30 resenärer blir stående mitt i natta...
Vi på Taxi blir självfallet nedringda och jätteglada för alla dessa extrajobb som sen kunderna isin tur tar på resegarantin med SL, Kunderna blir självklart glada som får skjuts enda fram till dörren i en varm skön bil men hur tänker SL här, tänker de överhuvudtaget?  

Nu blir det Johan Falk på tv 4.

Unchanged!!

För er som följer amerikansk ekonomi en smula så skulle rubriken kunna betyda att Federal Reserve lämnat räntan oförändrad i ytterligare en period  men så är icke budskapet i min blogg.

Var hos doktor Gisela idag på SÖS för att få resultat av senaste röntgen som skedde i Torsdags och resultaten är fortsatt glädjande.
Röntgenbilderna säger helt enkelt att allt är oförändrat där inne, inget nytt har tillkommit i levern och huvdtumören har varken krympt eller ökat och detta är enl Doktor Gisela " mycket ovanligt" så jag fortsätter att imponera på cancervården vilket känns helt strålande.
Vi bokade in ny röntgen i slutet av April med resultatgenomgång veckan innan familjen åker på semester så skulle något negativt ha hänt så sparkar vi igång behandling när vi kommit hem.

Vi pratade under besöket om hur jag mår i övrigt och berättade då att vi senaste veckan har höjt smärtstilledosen ett snäpp pga av lite värk som jag skrev om tidigare och även att jag sover ganska mycket och förutom att jag alltid tyckt att "sova e skönt" så beror tröttheten troligtvis på att kroppen för ett eget litet krig därinne och det tar då en jäkla kraft och därav tröttheten.

Kroppens krig får som säkert de flesta förstår effekter på min vilja att jobba så jag kommer försöka hålla samma tempo några veckor till men visar det sig att jag även i fortsättningen sover bort min vakna tid så får jag omprioritera en smula men som sagt, det återstår att se!
Förövrigt så har de jäkligt goda kanelbullar på Pressbyrån vid SÖS och 20spänn för kaffe och bulle måste ses som ett fynd :-)


Lite småstrul Barnkalas och Mallis!

Låter kanske som jag skall föda men så är inte fallet, jag fick bara leva Svenssonliv i ngn vecka innan "Mr Pain" kom smygande och placerade sig i ryggslutet, inte ont så jag går dubbelvikt utan snarare mer irriterande.
Vet inte om det beror på att jag suttit ihopvikt i bilen lite mycket eller om det helt enkelt är klumpen som spökar runt en del.
Sista dagarna har jag och magen inte heller varit riktigt överens med dålig aptit som följd, som "tur är" så ska jag in på röntgen i morgon torsdag för att kolla utvecklingen sen sist jag var där och får innerligt hoppas att ovanstående strulmage och ryggvärk inte hänger ihop med ngt annat därinne,svar får jag kommande vecka.


Var på Båtmässa förra veckan och nu är jag sugen på ny båt!
Som säkert de flesta vet så hade vi ju tidigare en mysig liten båt men den sålde vi när jag blev sjuk och tänkte ju då att "Jag kan ju alltid köpa en ny båt när jag blir bättre" så den stora frågan är just nu om det blir ett för stort steg att köpa en styrpulpetare till våren så man har ngt att komma ut på havet med.
Lite knepigt det där men just nu är jag iallafall en flitig besökare på Blocket.


Engla fyllde ju 4 stora år förra helgen och kalaset tillbringades på ett ställe i Orminge som heter Saltsjöbus och kan varmt rekommenderas om man nu inte vill ha kalaset hemma vill säga.
de 12-13 ungar som var bjudna tyckte det hela var minst sagt kul och Pappa blev väldigt förvånad när ett berg av glass kommer in men de har liksom inte tid att äta klart för det ska lekas lekas och lekas .Lillskit som också var med ville självklart vara med alla stora barn så där fick man kliva in och agera lyftjhälp i rutchkanan som hon aldrig fick nog av.
Hänt ngt annat kul då....
jorå vi har hunnit med att boka en resa till Mallis i mitten av Maj , ska bli hur skönt som helst att kunna plaska omkring och busa med ungarna i en uppvärmd barnpool.
Resan är en "inclusiveresa" där allt ingår 5 dagar av 7 så 2 dagar får man hitta på ngt eget men tror att detta är vettigt så man inte fastnar på hotellet hela tiden.
Hoppas bara kroppen och jag är överens om att vi ska åka då bara..Se upp här är jag!

Jag skäms nästan lite...

ungefär 2 veckor sen jag skrev något på bloggen och märker att folk i min närhet undrar vart jag tagit vägen så.
Här är jag!

Sista veckorna har jag levt riktigt svenssonliv med allt vad det innebär , dvs äta jobba sova äta jobba sova osv och inget ont har kommit emellan, eller iallafall inte mer än att jag i vissa lägen tror att jag är någon supermänniska som klarar av allt jag klarade innan jag blev sjuk.
Tog 3 dagar att skotta taket med en utomordentlig hjälp av grannen Daniel, i annat fall hade jag säkert hållit på fortfarande... efter varje "skottarpass" som iofs startade efter att jag varit ute och jobbat från 04 till lunch ungefär så tog krafterna slut och jag däckade slutkörd i sängen på eftermiddagarna och sen nya tag dagen efter men nu är det iallafall klart och risken att dö av nedfallande tak är elliminerad!
Vi hade så mycket snö på taket att Daniel fick skotta av högarna nedanför köksfönstret så  vi överhuvudtaget skulle se ut och inte tro att vi bor i en igloo.


Börjar förstå hur knarkarna känner sig också...
Läkarna har ju rådit mig att fortsätta med all medicinering (Matrifenplåster 50mg 3dje dag/ 30mg triptysol varje kväll)  även om jag kanske inte behöver de doserna just nu så är de iallafall så låga att de inte behöver påverka mig negativt MEN...
Om jag glömmer att byta plåster var 3dje dag så innfinner sig ngt konstigt skakigt i kroppen som säkert folk med erfarenhet skulle kalla abstinens och det stämmer säkert för när jag väl gjort det jag ska så är jag tillbaka på banan 4-6 timmar efteråt , kanske skulle vara busig och testa 2 plåster åt gången för att se effekten :-)


Fredag kväll nu och tittar på Lets Dance med ena ögat och väntar på att klockan ska bli lite mer så jag kan sticka iväg och jobba lite, sportlovsvecka här i Stockholm så blir säkert väldigt lugnt under kvällen.
Hoppsan va kul det var att se Claudia dansa Bollywooddans!

Kalas på Söndag
Engla har gått och väntat i ungefär 2 veckor på den stora dagen som innfaller på Söndag då hon fyller 4 år ( ni behöver inte berätta för ngn men jag trodde det var på Lördag först ....)
Vi har iallafall bokat en leklokal som heter "Saltsjöbus" och ligger i Orminge dit hon bjudit alla dagiskompisar och några andra, stoj och lek, glass och godis är vad som gäller så vi får hoppas att det blir lyckat.Hoppas också jag får fortsätta mitt svenssonliv ett bra tag framöver!

Gokväll.

RSS 2.0