Speedad helg och ett år har gått!

Var på uppföljningsbesök på SÖS i torsdags inför kommande behandlingsrunda som jag skrev tidigare och där sattes jag även på en intensivbehandling av kortison där jag tidigare kört 1 vecka på varje nivå men nu blev det 4 dagar därefter nedtrappning och denna kur har gjort att jag blvit pigg som en liten mört som man säger.

Lyckades ta oss in till  Stan i Lördags för att kolla Bröloppet, ja det mellan Vickan och Daniel alltså, dock blev det inte mycket kollande då det enda man såg var uppsträckta kameror och mobiltelefoner och kanske några tofsar från den beridna kortegen, klart misslyckat från vår sida och skulle så här i efterhand stannat hemma och tittat på TV vilket frugan konstaterat typ en så där 10 ggr nu..

En av bieffekterna gällande Kortisonbehandling är att man kan få "hicknerven" att vakna till liv och det gjorde den typ 17:30 i Lördags på McDonald's och sen dess har jag prungit omkring och hickat som en annan alkis och har svårt att föra en vettig konversation utan att lägga in 1 eller 2 "hick" i meningarna :-)

Söndagen vaknade hela familjen tidigt så vid 08:45 så stod vi utanför Plantagen och ryckte i dörrarna som öppnades först kl 09:00, lyckades självklart smälla iväg massor av pengar på bllommor och krukor som sig bör men det jag mest vill veta är, Vem tipsade rådjuren om att vi planterat nya blommor???

Idag måndag så var det som sagt då dags för ny behandlingsrunda med lite nedskruvade doser för att klara alla 3 omgångar så nu blir det 80% av tidigare Gemzardos och ca 80% av tidigare Xelodados, eller som jag väljer att säga när folk frågar " 2 stora & 2 små tabletter" så för tillfället så är medicinlistan ganska lång morgon och kväll.

Röntgen inplanerad till vecka 27 och känns som det var ett tag sen nu, ska bli spännande att se OM eller VAD som hänt därinne sista tiden för det är ju faktiskt så att även om det kanske inte är något man firar så hade jag 1 års Jubileum gällande min sjukdom nu i helgen.

Summerar man allt som hänt under året som gått så har det faktiskt varit helt ok även om man haft några svarta fläckar på vägen men det kan jag helt klart ta om kommande år håller sig inom ramarna för det som varit.


Imorrn så lovas det 20-25grader men lite svalare vid kusten här i Stockholmsområdet så får hoppas att det stämmer så man kan göra ngt vettigt istället för att ligga och tycka synd om sig själv.


Och nu missade David Vila en Straff mot Honduras , han missar hela målet och sånt gör inte en spelare som nyss kritat på för Barcelona.


Gokväll!

Att handla mat hemifrån.


Läste ett inlägg hos Lotta aka "Vimmelmamman" som byggde på hur perfekt och bra det var att handla hemifrån och vid det här tillfället COOP's satsning "Mataffären"

VI beställde också därifrån tidigare men upptäckte snart att för en barnfamilj som behöver blöjor och och även mat i stor utsträckning så blev det knepigt dyrt så jag tog helt enkelt papper och penna för att jämföra med COOP ( mataffären är ju en del av COOP enl hemsidan)
Det jag kom fram till var rent hutlöst
-Blöjor - ca 35-40% dyrare då de ej har samma kampanjtaktik som i butik
Mjölk/Juicer ca 15-20% dyrare än i butik

och så fortsatte det vilket gjorde att jag jag kände mig tvingad till att konfrontera Mataffären med dessa siffror och de bekräftade dem utan att blinka.
"Mataffären skall inte jämföras med ett större varuhus utan istället med butiken på hörnet" och då förstår man på en gång vilka pålägg de har och även vilken fruktansvärt bra affär det måste vara för dem för vi får ju också pröjsa för leveransen + att vi "måste" handla för minst 500kr , mao 17% i leveransavgift om man handlar för exakt 500kr

Vi var som sagt med ett tag men tror också vi lärde oss en läxa.
Det GÅR att gå eller åka till stora COOP med en förutbestämd matlista och plocka ihop den och skulle det vara så att det trillar ner ngt annat i korgen så har vi ändå vunnit massvis av stålar.

Pensionärskassen dök upp i lokaltidningen härom dagen och är ju en årlig test som genomförs av PRO och  den bygger ju på allt ifrån kattmat till finare kött en regelrätt matkasse helt enkelt och härute på Värmdö så var COOP Stormarknad klart billigast medans COOP konsum i Gustavsberg var 400kr!! dyrare på samma varor , dvs nästan 5000spänn om året på bara mat som man kan göra något roligare förKan låta lite lustigt att Jag Johan 40 år sitter och har koll på vad Pensionererna käkar och betalar men man får tänka på att det är de många små utgifterna under en månad som gör dig mindre rik, en större utgift har du i regel tänkt till några gånger innan du gör investeringen.


Morrn morrnUpp & ner, ner & upp

Skäms nästan en smula för att jag inte uppdaterar bloggen mer än jag gör men har sista tiden tappat lite motivation, har sprungit runt på Coop, Willys & Ica men hittar inget sånt bland hyllorna så får försöka kamma till mig en smula själv istället och ta tag i det här!

Har de sista 2 veckorna kört ny behandlingsrunda som jag återigen fick avsluta i förtid, kroppen orkade bara 2 doser Gemzar av 3 sen så sa blodvärdena ifrån igen vilket var fjärde gången på rad som kroppen inte orkar hela resan.
Denna gång så chansade vi på att fortsätta med enbart Xelodan som är tabletter jag tar morgon och kväll men den chansningen gick troligtvis inte hem då jag varit helt off i veckan och sovit typ dygnet runt ätit dåligt eller inget alls.
Har även tappat ytterligare några kg sen sista vägning på SÖS där jag legat runt 77kg men är nu nere på 73,5 så är det någon som behöver en tandpetare så hojta bara till!

Min helt underbara Cancerdoktor Gisela trodde helt klart att sista veckans strul berodde på att vi kört medicineringen lite väl hårt så nästa runda som startar på Måndag den 21a så kommer det bli mindre Gemzar och mindre Xeloda så vi får hoppas att jag pallar detta hela vägen!


Roliga saker då
Jag har köpt en båt till min frus förtret, tänkte som så att båt är bra att ha när sommarvärmen väl slår till ordentligt & Engla har lovat att följa med och är nog ganska säker på att övriga familjen gör detsamma när det väl kommer till kritan.
För er som inte vet så sålde vi vår tidigare båt i princip samma veva som jag fick vetskap om sjukdomen och då kändes det som att det var lika bra att städa bort allt på en gång men jag tänkte var med ett tag till, därav ny båt!

Midsommarhelg
betyder fest och alkohol för de flesta men jag stryker alkoholen då jag ska jobba på kvällen med start 21:00 fram till 05:00 och en del tycker jag är mer eller mindre tokig inklusive min fru men att jobba och göra något vanligt som är vardag för de flesta är riktigt kul och lyfter mig något enormt och är faktiskt något jag kan rekommendera andra i min situation, försök att jobba några timmar eller dagar i veckan så mycket du orkar helt enkelt!
Ta ett snack med Försäkringskassan så hjälper de säkerligen till med det formella för det gäller att du har papper på att du får jobba samtidigt som du är sjukskriven.Till sist
så skänker vi en extra tanke till "Susanneplus" som efter 1 år av kamp mot cancerhelvetet nu lämnat oss för evigt.
Susanne var en av alla som delat med sig av sin kamp mot cancern till kända och okända genom bloggandet.
Ta hand om dig däruppe, stora kramar till dig och familjen.


Mallis T/R

Veckan innan avfärd.
Seg i kroppen, enorma svettningar och allmänt knepig får mig att kalla på läkarna som är hos mig i omgångar och tar vanliga blodprover och dels blododlingar och jag ligger mest och mår helknepigt.
Familjen är självklart oroliga,dels för hälsan men också för den planerade resan till Mallis vilket vore riktigt tråkigt om vi måste ställa in.

Men det behövde vi inte… 

Lördag 15 maj

Vaknade med ett ryck att frugan väckte mig 04:15 och talade om att det var snart dags att ut och resa.Hade beställt färdtjänst till 04:50 för vidare färd till Arlanda och för säkerhetsskull så beställde jag en bil med Barnstol för Elvira.

Strax efter 04:30 så säger frugan att ”du kanske ska kolla så att bilen är på g” vilket gör att jag slår en signal till kollegorna på växeln som hjälpsamt tittar i färdtjänstsystemet men tyvärr kommer med lite lätt oroande besked ”Din beställning har inte gått ut ännu och den är bokad på buss”

På Buss! utropar jag i lätt panik och förstår på en gång att det här kommer gå åt helvete då det är ca 15 min kvar innan vi ska åka.(med buss menas de små vita färdtjänstbussarna som rörelsehindrade/Rullstolsbundna brukar åka i)

Jag inser att vi på något sätt måste lösa problemet och ringer dels resegarantin och dels kundtjänsten för färdtjänst som vid den här tidpunkten på dygnet tyvärr inte kan göra någonting åt vår situation vilket känns lite lätt knepigt då vi måste vara på Arlanda senast 06:00 och dit är det 7 mil hemifrån. 

Som en skänk från ovan så visar det sig lite senare att beställningen jag gjort är skickad till Taxi och en kollega får beställningen i bilen när han är ca 2 mil från mig men han stampar gladeligen gasen i botten, tar en sväng förbi växeln för att hämta barnstol och sen vidare till oss och ca 20 minuter sena är vi alla på g in i bilen då frugan kommer på att hon lagt en napp till lilla Elvira på diskbänken, jag rusar in och halvvägs in så viker sig benen på mig men vig som en panter är jag snabbt uppe igen och snart är vi på väg till Arlanda och därefter Mallis! 

Väl framme på Arlanda efter en resa som gick inom körtkortsmarginalerna får vi checka in och därefter bege oss direkt till Gaten där incheckningen redan börjat och så här i efterhand kan man säga att det var vältajmat då vi slapp vänta och istället kom iväg på en gång.

 

Småtjejerna gillade verkligen att flyga,Engla har varit en sväng till Grekland tidigare så för hennes del var det inget nytt men de 3,5 timmarna som resan tog flöt på relativt snabbt och snart landade vi på ett vårlikt Mallorca.

Buss till hotellet tog ca 40 minuter och väl framme så möttes vi av några kompisar som anlände några dagar innan oss och efter vanlig kontroll av rummet och lite upppackning så blev det en liten beachresturang där vi fick i oss lite pilsner och mat.

 Resan vi bokade var en sk ”Inclusive” som innebar att vi hade frukost,lunch & middag 5 av 7 dagar och Lördag& Tisdag var 2 dagar där vi fick käka på egen hand vilket självklart innebar att vi troligtvis lyckades med konststycket att hitta Alcudia’s 2 sämsta resturanger… 

1a resturangen såg trevlig ut och även barnvänlig vilket gjorde att vi sökte oss dit men det skulle vi inte gjort..rå kyckling , råa fläskfilespett och en Oxfile som knappt passerat grillen,riktigt tråkigt men sånt vet man ju inte på förhand tyvärr.
Det enda som kunde glädja oss lite var det stora svenska sällskapet som skulle äta men klokt nog frågade oss innan om maten var ok vilket fick oss att förklara vad vi fått på tallrikarna och med de uppgifterna så knallade alla vidare medans vi rikigt kände blickarna från ägare och resturangpersonal.

 

2a resturangen vi besökte var då på tisdagen och där gick vi på Englas önskemål om om Chicken nuggets och pommes, alla resturanger hade i princip samma barnmeny men vi lyckades hitta den näst sämsta av dem alla i Alcudia och jag min dumme f-n slog till på en Plankstek!! En Plankstek som skulle innehålla entrecote potatismos och bearnaisesauce + lite grönsaker, dvs det ska inte vara så svårt att få till ngt gott av detta,dock så sprack det pga att köttet inte kunde klassas som kött och bearnaisesåsen mer var mer som en soppa och smakade också därefter. Totalfiasko!

 

Övriga dagar avnjöt vi maten på Sunwing hotellet vilket var riktigt bra alla dagar och blev man inte mätt på maten så fanns det alltid ett väldigt trevligt efterrättsbord.

 

Veckan som så avnjöts i princip vid barnpoolen där min käre mor, dvs Engla & Elvira’s farmor hjälpte till att hålla koll och även busa med Engla en hel del.

Jag själv fick frukosten levererad till rummet vilket gjorde att jag kunde vila&sova lite extra på morgonen och sen tog jag även frivilligt sovpasset med Elvira och kan ännu en gång konstatera att sova är skönt!

 Blev generellt ganska tidiga kvällar då barnen har en förmåga att vakna vid 6 snåret på morgonen, dock så hann vi med att besöka spelrummet några gånger och uppdaterade på så vis tjejerna’s gosedjurssamling ordentligt , andra kvällar blev det minidisco och uppträdande av Lollo & Bernie som numera båda tjejerna är stora fans utav.

Dagarna går fort och det var snart dags att tänka på refrängen och den här gången var det inte riktigt lika kul att flyga hem för ungarna vilket ledde till 3,5 relativt jobbiga timmar och tillråga på allt så fick jag riktigt ont i magen strax innan landning, hade lite småproblem under veckan vilket jag tror hörde ihop med all den mat vi åt och magen hann troligtvis inte riktigt med att ta hand om maten i den omfattning den kom ner i magen, väl nere på marken så släppte det magonda och får väl diagnostisera det hela till tryckförändringarna i planet J

 När vi landat så passade jag på att beställa färdtjänst för 2 vuxna och 2 barn med extra begäran om barnstol ( jag får ta med familjen på mitt tillstånd) Självklart funkade inte detta som det skulle utan 2 minuter innan hämtning så ringer en hurtig brud ifrån 020 och vill bara meddela mig att de blir ”lite sena” ….jaha säger jag och vart är bilen då ?
I  Hässelby får jag till svar, samtidigt som Arlanda är fullt av andra Taxibilar.

Färdtjänsten fungerar som så att varje bolag som har tillstånd att köra färdtjänst får på specifika klockslag låsa/tinga resor från olika områden och när en resa är tingad kan ingen annan ta den, dock finns vissa regler som bland annat säger att bilen får max vara 20 minuter sen till kund , i annat fall har kund rätt att ta annan bil.

Min resa från Arlanda till Värmdö lockar ju självklart bolagen då resan är så pass lång och då chansar vissa på att kunden gärna väntar 30-40 minuter bara de ringer upp och meddelar att de är sena.

 Det hade jag ingen större lust med just då med 2 trötta ungar väskor och man bara vill hem så det fick bli en Taxi Stockholm med en väldigt trevlig dam som körde oss ända hem för den ringa summan av 1150kr som jag förhoppningsvis får tillbaka av färdtjänsten då jag reklamerat bokningen jag gjorde. 

Väl hemma så märkte vi att våren kommit och att de som varit kvar i Sverige troligtvis haft det varmare än vi själva men sånt vet man ju aldrig på förhand :-)

Nedan följer lite bilder..Barnpoolen, ca 18-19 gr varmt ( enl katalogen ska den vara 25)


Engla och Elvira bygger ny del av Panamakanalen


Lollo & Bernie, barnens nya favoriter


Ponnyridning, 6 € för 3 varv runt huset...En fin hamn fanns det med diverse flytetyg..(observera luckan i aktern)Japp, det stämmer! Mindre motorbåt och 2 vattenscootrar


RSS 2.0