Mitt i natta..

Nyss kommit hem från jobbet och sitter i soffan och försöker bli lite trött, är som alltid uppe i varv efter att ha jobbat och vet egentligen inte varför, normalt så ska man ju vara slut efter en arbetsdag/kväll men inte jag inte så får väl blänga på ngt tråkigt program ngn halvtimme till.

I morrn så sticker vi till IKEA  för att beställa nytt kök som skall upp kommande vecka, hantverkarn är jag själv plus kompis Tobbe som jag anlitat helt vitt och på så sätt får vi ju utnyttja rotavdraget, det är väl så man ska göra va?
Lite lustigt egentligen att de flesta som blir sjuka av en eller annan anledning börjar rodda ordentligt i hemmet...återkommer om ett tag med resultatet som förhoppningsvis blir riktigt bra, spis och ny  fläkt har redan anlänt och gamla spisen är numera på "spiskyrkogården"

Det ärä ju bara att erkänna men jag har och är fortfarande lite dålig på att skriva fortlöpande här men lovar er att om det händer något negativt så skriver jag omgående så just nu mår jag alltså helt ok !

Har ju tappat lite vikt och måste peta i mig mer mat och letar man problem så skulle detta vara ett då jag har småsvårt att få i mig stora mängder utan att magen protesterar så får försöka satsa på kanelbullar-chockladpudding-gräddglass och andra onyttigheter ett tag framöver och hoppas att kroppen tar emot det ordentligt.

Fick mail från försäkringskassan att vi måste skicka in nytt intyg gällande sjukskrivning vilket vi ska göra omgående,var väl ingen som räknade med att jag efter ett år med denna skitsjukdom skulle behöva nytt intyg men läkarna får väl skriva på ett år till så ber jag om ytterligare ett nytt nästa sommar!
Undrar hur länge jag kan gå sjukskriven innan de vill se mig i arbetslivet på riktigt igen.....hmm fast jag jobbar ju en del med uppdateringar till FK så de är väl nöjda och glada ändå kan tro.

Taskig planering i dag då jag satt på jobbet medans övriga kompisar var på Råsunda och kollade in AIK-Rosenborg, tyvärr blev det torsk men vi får vinna borta istället!Förövrigt är det skitkul att ha gammal strukturtapet ala 80 tal i köket vilket gör att spackling står på schemat i helgen....går nog åt 3-4st 10 liters hinkar.....suck

Underbara resultat

Efter att mått dåligt under de sista 2-3 veckorna ,en mage som packat ihop, ont i rygg och mage,trötthet vikttapp ( ca 7 kg på 6 veckor ) och rekommendationer på näringsdropp  så var jag beredd på dåliga besked inför gårdagens besök hos Onkologen.
Men!
Tumörmarkörerna har gått ner kraftigt , från strax över900 till strax under 200 vilket är strålande, inga förändringar på metastaser eller huvudtumör heller vilket känns helt fantastiskt och nu blir det "sommaruppehåll" på minst 6 veckor vad det gäller behandlingen och därefter får vi se.

Min Doktor nämnde att Xeloda varit uppe för diskussion på ngn stor cancerkonferens och där har man kommit fram till att Xelodan tillsammans med Gemzar inte hjälper nämnvärt utan det är istället Gemzar som gör det stora jobbet.
När jag hade strul med magen så slutade jag självmant med Xelodan då den är hyffsat förstoppande, detta innebar att jag under de 2 sista veckorna av behandlingen enbart gått på Gemzar vilket i sin tur i princip bekräftar det man kommit fram till tidigare och OM det nu stämmer så är det kalas för Pancreasepatienter då Xelodan generellt tar mycket kraft från kroppen och det är ju ingen som kan tycka det är roligt att enbart vara sängliggande för att medicinerna tar knäcken på en istället för att Cancern gör det... 

framöver kommer vi troligtvis enbart köra med Gemzar och se om det räcker, jag ser det hela som mycket positivt då Gemzaret enbart gjort mig lite småseg under max 1 dygn efter behandlingen istället för som det varit på sista tiden, seg och trött hela veckorna. 


Nu sticker vi iväg till Astrid Lindgrens Värld och kollar in Pippi några dar.

Må så gott alla! 

//Johan

Elvira 2 år 2010-07-04

*** I dag så säger vi ett stort grattis till Elvira som fyller 2 år ***

Nu är det en smula knepigt

För ganska precis ett år sen så fick jag beskedet ingen någonsin vill ha och det kom veckan innan Midsommar.
Jag satt upp i sängen på SÖS när läkarna kom in på som på parad och meddelade det jag redan visste,
- Du har cancer och tyvärr en välidigt svår sådan, de berättade att den satt i bukspottkörteln med spridning i levern och att den ej var opererbar i nuläget, jag vet att jag frågade ngt i stil med "hur lång tid har jag kvar" och läkarna skruvade på sig och till slut kröp det fram från överläkare big boss " jag är glad om du lever om ett år"

Nu har jag klarat ett år och mer därtill!
Kroppen har fungerat ok med diverse småproblem under loppets gång men i det stora hela får man vara nöjd så långt.

Tyvärr så är det nu så att kroppen börjar sätta sig på tvären ordentligt
- jag har sista månaden tappat ca 7,5 kg
- jag har mindre matlust än tidigare
- jag sover mer och mer
- magen strular mer och mer, Movicol och laxoberal hjälper "sådär"
- jag har ont och fått ökat doserning av smärtmedicin, samtidigt som jag tar extra tabletter vid behov


Jag vet själv inte riktigt vad som händer men svaren eller frågorna man får från läkare är enbart " du tar väl extra smärtstillande om du känner att du har ont eller "vi kan höja dosen lite till"

jag vill inte bara höja dosen "lite till" jag vill veta vad som försigår därinne just nu men helt uppenbart är att man är inte prioriterad på SöS röntgenavdelning nu under sommaren där hälften gått på semestester samtidigt som olycksfallen fortsätter droppa in i samma taktsom tidigare, troligtvis är det väl mer att göra nu när folk har ledigt och skoj, PANG! jag vrickade foten måste röntgas, jag bröt armen , måste röntgas osv osv

Jag kommer få en kallelse kommande vecka från Ersta sjukhuset där de kommer kunna röntga mig och förhoppningsvis lämna ett svar på vad som händer!

Det känns lite blaha blaha i det stora hela för tillfället & letar efter en ljusglimt, men till och med solen har gömt sig i dag.....
nu går jag och käkar lite tabletter

RSS 2.0