Fajt med John Blund!

för en vecka sen lovade jag att återkomma dagen efter Luciafirandet på dagis med lite bilder på Luciatåg osv, tyvärr så har jag hamnat i en redig fajt med John Blund och än så länge verkar han leda på poäng då jag ständigt är mycket trött och kan utan problem sova mesta tiden av dygnet, som "tur är" så är det inget annat som spökar i kroppen i form av värk eller andra konstigheter så får helt enkelt intala mig att jag inte är trött vilket inte är det lättaste ska jag säga.
Måste säga tack till kända och okända som puffar på mig att skriva här, det hjälper till kan jag lova!

Luciafirandet på dagis då,
Ja det gick inte riktigt som man tänkt sig för ngn av knoddarna, Engla var jätteglad hela morgonen och även på väg till dagis,väl framme så var det ombyte som gällde och föräldrarna samlades i stora rummet i väntan på att tåget skulle komma in och lagom till man hörde "Sankta Lucia" så kom Engla springade och ville inte alls vara med så det blev ett firande i pappas knä medans alla andra barn sjöng,vi tar det nästa år istället!


Fick iallafall en bild utan tårar...)


Liten Lucia på väg hem...


Lillstumpan då,eller lillskiten som jag brukar kalla henne ville ju inte vara sämre hon när det gällde hennes luciafirande som bestod av att sitta i ring och sjunga tillsammans med mamma pappa & fröknar, det tog ungefär 2,5 sekunder sen var det inget roligt längre vilket hon visade med tydlighet genom att skrika betydligt högre än alla andra sjöng...Efter Luciafirande så rullade veckan på med att pappa sov bort mesta tiden medans övriga bakade, julpysslade och även klädde granen som sig bör och personligen så tycker jag granen är skitsnygg! (det var jag som valde den...)

( i de små strutarna i granen växer det ibland skumtomtar...)

I slutet av veckan så kom ovädret med snö i omgångar och strömavbrott,inställda bussar oframkomliga vägar och allt som hör till.
Natten mot Torsdag så blåser & snöar det "hyffsat" vilket gör att strömmen går tidig natt och återkommer inte förän till Lunch & i samma veva så ringer frugan från stan och hojtar om att "alla bussar är inställda och jag kommer inte hem" så det var bara att sätta sig i bilen och plöja in till stan och hygglig som man är så tog man med sig 2 damer som stod och väntade vid busshållplatsen på en buss som inte hade en tanke att komma.
Alltid kul att göra okända människor lite glada!
Lagom tills jag är i stan så börjar bussarna rulla men det är en annan femma....

lördag natt var det jobb på Taxiväxeln som gällde och natten blev relativt lugn då de flesta höll sig på hemmaplan för ingen ville väl ge sig ut i det snöovädret som var då, 30-40cm på mindre än 5 timmar bidrog Kung Bore med och jag som tyckte vi fått tillräckligt i veckan..snart är det Julafton och hoppas innerligt att jag är lite piggare och orkar med både bus och jobb för tanken är att efter Julafton's firande så skall jag jobba natt både julafton,juldagen och annandag jul
Nu ska jag gå och kika i Alladinasken som man visst inte fick öppna ännu....hm regler är till för att brytas!

Får önska allt och alla en riktigt
God Jul!


Ny vecka på ingång

Sådärja, Söndag kväll och snart kan man bocka av denna vecka i allmanackan också , har egentligen inte hänt någonting förutom att jag sovit sovit & sovit, den lilla tid man varit vaken har man käkat och lirat en del poker.

Kroppen är helt klart lite småtrött även fast jag inte går på någon behandling för tillfället men har också mig själv att skylla då jag allt som oftast lyckas med konststycket att vara vaken fram till 03-04:00 helt beroende på hur vissa pokerturneringar går, har lovat mig själv att vända tillbaka dygnet så man hamnar rätt framöver för även om det är hur skönt som helst att sova så är det ju väldigt dumt att slösa bort tiden på det.....

Lucia i dag Söndag men först imorgon blir det firande på dagis, 9:00 för Engla och 15:30 för Elvira, kameran är framlagd och förhoppningsvis så kommer lite bilder på bloggen under måndagkväll, får hoppas att Engla vill gå i tåget och inte springer och gömmer sig bakom pappa när det är dags.

Fick ett papper från försäkringskassan som skall fyllas i för hur många timmar/dagar jag förväntas jobba under December, man kan man undra varför man måste vara professor eller liknande för att förstå till 100% hur pappret skall fyllas i, det blir till att jaga rätt på handläggaren imorrn så man inte utförsäkrar sig sjäv eller nått. 

10 dagar kvar till Julafton och Tomten syntes i dag på ett tak i Hemmesta......

Julklappar Julklappar & svindyra Smurfar..

Efter att ha varit lite extra trött Måndag och Tisdag och i princip sovit bort hela dagarna  så var jag i dag "tvungen" att ta mig i kragen och åka iväg hemifrån då vi har städhjälp på Onsdagar och vem vill riskera att bli bortstädad?

Efter lite frukost och koll på nätet om det hänt ngt viktigare än att Tiger Woods varit ute och snurrat  så det blev ett besök på Barnens Hus i Nacka för inköp av lite Julklappat till småkidsen. blev dock knäsvag efter 10 minuter  inne i butiken och det berodde inte på min sjukdom utan prislapparna som iofs var mestadels röda men 400 svenska enkronor för lite Lego innehållande 2 hästar och attiralier för att bygga en hage och lite annat jox....400spänn!!
Det som fick mig att nästan däcka var dock Smurfarna. ja ni vet de där små figurerna som även fanns för 35 år sen , 45 spänn för en liten plastgubbe! jag som hade en hel påse när jag var liten men lyckades byta bort mot ngt onödigt som jag inte ens kommer ihåg vad det var i dag...
Självklart blev det lite Lego och även lite Pippiprylar som garanterat gör succe i minst 30 minuter innan allt hamnar i ngn låda i rummet.

Tog en sväng förbi Nacka forum för att få tiden att gå och hittade jag Tingeling DVD till tjejerna och "Flickan som lekte med elden" till mig själv men 10 minuter senare visade sig att frugan köpt samma rulle i julklapp så blev snabbaste bytet ngnsin tror jag,från kassan till byteskassan typ.


Väl hemma fick jag för mig att jag äntligen skulle ta tag i mitt AmericanExpress kort och alla poäng man samlat på sig under åren,företaget jag jobbade på tidigare hade den policyn att alla poäng man samlade på sig fick behållas för privat bruk,kryper säkert i skinnet på skattmasen nu men iallafall så blev det en hel hög och är ju dumt att låta dessa förfalla så efter lite funderande så blev det 1 st Nintendo Wii , JBL högtalare till Datorn och en Vattenkokare enl önskemål från frugan,alltid kul med lite egna paket men undrar vad som kommer att stå och damma först när nyhetens behag lagt sig....

 

Tänkte inte på det...

Regeringen gör en pudel och tvärvänder i frågan om att svårt cancersjuka skall sättas i jobb,"Det var aldrig vår mening, säger socialförsäkringsminister Cristina Husmark Pehrsson"
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article6240953.ab

Det är ju skönt att även regeringen kan tänka till lite extra, än bättre vore om de tänkte till före innan beslut tas så slipper folk må dåligt i onödan men det är troligtvis för mycket begärt.

Pratade med min handläggare på försäkringskassan i ett annat ärende  och nämnde ovanstående och han bara skrattade lite lätt och jag fick den uppfattningen att även han tyckte det var korkat och lite lätt pinsamt.
Varför jag egentligen ringde till FK var för att kolla hur jag ska gå tillväga när jag jobbar ett fåtal timmar i månaden fast jag är sjukskriven och det är inte bara att jobba och se glad ut för när en sjuk person jobbar & som har ersättning från försäkringskassan så ställer det till problem i systemet för deras del.
- Man ska helst tala om månaden innan hur mycket man ska jobba,(det är svårt om man jobbar som backup för andra ) & blankett xx skall fyllas i med dagar och timmar kring den 20 varje månad.

- Man får inte jobba mer än 6 timmar om dagen, då blir det ett nytt sjukärende.

- Jobbar man några timmar som man inte talat om i förtid då tiltar systemet då det "inte är byggt för att sjuka personer ska jobba" och innebär återbetalningskrav från försäkringskassan på redan utbetalade pengar,vilka borde kunna kvittas mot nästkommande månad men icke sa nicke.

vi får väl se hur det blir med alltihopa men ngnstans så känns det som att det är enklare att vara sjuk och dra benen efter sig men det är å andra sidan inget jag strävar efter utan vill jobba så mycket jag orkar och kan.


Årets första julbord är avklarat och det gick av stapeln på Siggesta Gård på Värmdö (www.siggestagard.se)

Jag är inte rätt person att recensera mat då smaklökarna inte är vad de borde vara för tillfället men jag var nöjd och belåten och övriga i sällskapet tyckte att det var "helt ok".
Vi hade med oss en hel drös med ungar och med Siggesta's lilla lekhörna i anslutning till matsalen och en trevlig personal så gick det utmärkt, även fast minstingen skulle in i köket hela tiden vilket kanske inte var helt populärt men istället för att skälla så tog vår servitris minstingen i famnen och gick in i köket för att titta lite, så löser man nyfikenhet på ett bra sätt!
Vill man ha lite lugn och ro så rekommenderas kvällssittningen kl 18.00 :-)


Snart dags för lite jobb på Växeln och återstår att se vad kvällen/natten har att ge, förhoppningsvis är det fler än vår familj som käkar julbord ikväll och tar en taxi hem istället för bilen. Vem vill anställa mig ?

Läser ett debattinlägg i dagens DN där ett antal läkare och en kurator ifrågasätter försäkringskassans kanske inte helt genomtänkta ide om att "svårt cancersjuka kvinnor tvingas söka heltidsarbete" va skönt tänker jag då jag är kille och detta gäller då inte mig eller ?
Självklart måste det gälla även mig men troligt är att ngn rubriksättare på DN inte tänkt till riktigt utan enbart gjort som vanligt ,ögnat igenom debattinlägget och sen satt rubriken där efter.
http://www.dn.se/opinion/debatt/svart-cancersjuka-kvinnor-tvingas-soka-heltidsarbete-1.1005929


Personligen så vore det som en dröm att ha ett heltidsjobb att gå till men det kan jag ju inte i dag då jag tidigare brakade omkring ute på Värmdö i en Taxi och körde folk kors och tvärs över länet men detta fungerar ju inte  även om jag hemskt gärna skulle vilja då jag knaprar en del starka tabletter vilka påverkar mig en del och det  skulle heller inte göra myndigheterna så glada om jag fastnade i en kontroll när jag kör yrkestrafik.

Så vem vill anställa mig på heltid?
Jag är 40 år , har  jobbat på lager ,telefonsäljare, resande säljare & storkundsansvarig.
Har fru och 2 barn men har också fått en bästföre stämpel på hela mig då jag har fått diagnosen Pancreasecancer med metastaser i levern, risken att jag inte dyker upp pga cellgiftsbehandlingar och att kroppen är trött eller protesterar på andra sätt i form av värk, magknas eller annan åkomma är överhängande, jag blir också lite lätt förvirrad emellanåt och även lite glömsk (enl min fru) beroende på de små blå tabletterna jag tar varje kväll, kan också tycka att allt runt omkring är skit vilket iofs är sällsynt men risken finns.

Så finns det ngn därute som kan erbjuda mig jobb så är jag öppen för förslag!


Ibland undrar man om de inte är lite lätt övernitiska på Försäkringskassan då de med största säkerhet gör mer skada mot  oss som fått en släng av obotlig Cancer än hjälper oss, Framöver ska man då förutom sjukdomen även tvinga oss  att söka jobb med all den press det innebär istället för att låta oss fokusera på det som är viktigast, Livet!Gör om gör rätt!


RSS 2.0