Lördag morgon 05:45 & Snöstorm

Nyss hemkommen från jobbet och fick i princip använda bilen som snöplog hem och gjorde för säkerhets skull en 180 graders för att snacka snowboard språk så här i OS tider vid Värmdö Kyrka, höll ca 30km i timmen och helt plötsligt så släpper allt!
Bilen ställer sig åt rätt håll och är lyckligtvis bara att fortsätta köra hemmåt där jag möts av 2 st morgonpigga ungar som jag nu får tampas med ngn timme eller 2 innan frugan får ta över, har man jobbat natt så kan man lika gärna vara vaken några timmar extra och jag är grymt imponerad av frugan över huvudtaget klarar att gå upp så här tidigt för jämnan.

Har man inget riktigt viktigt att göra ute så är det bara att hålla sig inne idag, det kommer jag göra!


Blev tidigare i veckan intervjuvad av 2 tjejer som gick sjuksköterskeutbildningen på Sofiahemmet och frågorna kretsade kring Sjuka/Cancersjuka och användandet av internet för att kommunicera med omvärlden.
Många intressanta frågor blev det och hoppas att jag var till någon hjälp!

En av frågorna var "Om jag tänkte sluta blogga nu när jag mår bättre" och mitt svar blev att det tänker jag inte göra för om jag kan hålla bloggen vid liv utan att det blir en hushållsblogg där familjen bakar bullar eller liknande så vill jag att folk ska hitta hit och se att det verkligen går att bemästra/hålla tillbaka svår cancer.

Söker man på nätet om cancer så är tyvärr den större delen av materialet man hittar ofta dystert och negativt och det är riktigt svårt att hitta något som är positivt skrivet där tillexempel behandlingar har lyckats och personer har förlängt livet osv. Det materialet är otroligt viktigt för personer som nyss fått veta att man har en svår sjukdom och letar på nätet efter ett halmstrå att greppa tag i.
Jag vet ju av egen erfarenhet hur jag reagerade när man första gången googlade på "bukspottkörtelcancer" de översta sökresultaten var ju inte direkt vad man ville läsa i första skedet.

Nog om detta för tillfället
Nu börjar det bli dax  för att krypa ner i sängen


Gomorron!

På hemmaplan.

Hemma igen efter en förmiddag på stan, tog Taxi in till Vasagatan där jag har min härliga tandläkare och självklart hamnar man mitt i kaoset som rådde pga avstängd tunnelbana och rökutveckling som jag förstod på T Centralen och Norrmalmstorg, nästan framme så sliter förvirrad backslick herre upp dörren och frågar chaffisen "Är du ledig" och jag tänkte ett tag , finns jag eller är jag ett spöke som sitter här för gissningsvis så måste han ha sett mig på passagerarsätet men va f-n gentleman som jag är så klev jag av 200 meter tidigare och gick sista biten, det gick fortare!
Framme hos tandis så var det bara att dra hela sjukdomsförloppet en gång till och fick också frågan, har de kollat tänderna på dig ngngång? icke svarade jag, har bara läst att emmalien kan förstöras av cellgifterna och visst är det så svarade tandis men röntgenbilder och genomgång visade att allt var som det skulle och inte ett hål så långt ögat kunde nå, jag som trodde att tänderna höll på att ramla ur med tanke på allt godis jag äter :-)
Ska få hemskickat en avgjutning på mina tänder som skall sättas in morgon och kväll tillsammans med ngt starkt flour som i sin tur ska hjälpa muntorrheten och hålla tänderna friska även framöver så morgon och kväll ska man springa omkring och se ut som ett monster, ungarna kommer älska mig! 1100 spänn kostade avgjutningen.....Etapp 2 av dagen bestod av ett besök hos en psykolog på SÖS , jag har aldrig tidigare i mitt liv pratat med en sådan men måste säga att det var en intressant konversation och hans uppdrag var egentligen att få mig på rätt tankar om livet i största allmänhet och efter att jag pratat sönder honom i 45 minuter så var diagnosen att jag har en ganska bra syn på livet men vi bokade ändå ett återbesök i mitten av Mars.


I morgon onsdag blir en spännande dag, då ska jag träffa 2 st sjuksköterskestudenter som ska intervjua mig för deras examensarbete och jag hoppas självklart att jag har något vettigt att komma med.


I övrigt så har jag fått ok från Trafikmedicin på Huddinge vilket gör att jag kommer kunna jobba vidare här ute på Värmdö vilket känns kalas, det som känns mindre kalas och nästan lite makabert är att min arbetsgivare inte räknat med min comeback utan där finns nu en annan person så jag ska bara leta upp en annan åkare vilket inte torde vara några större problem.
Måste väl tillägga att jag förstår problematiken för min nuvarande arbetsgivare.

Vintriga hälsningar från Värmdö ( observera vår vaktkatt på bilden)TACK!

Vill bara med detta inlägg säga ett stort TACK till kända och okända som skriver/mailar/sms'ar uppmuntrande kommentarer, det värmer hur mycket som helst!!

Sjukdomen är ju inte borta och kommer väl aldrig försvinna helt men min underliga kropp har ju som sagt svarat grymt bra på behandlingen och får innerligen hoppas att den gör det även i fortsättningen på kommande behandlingar för sådana lär det bli förr eller senare.Och precis nu fick Arsenal knäppa Liverpool på näsan också, livet leker :-)Fast godiset är visst slut för tillfället....

De goda nyheterna fortsätter!

Så var man äntligen hemma igen efter att ha sovit lite halvdåligt i natt med magont och allmänt snurriga tankar som kommer sig av att jag helt enkelt undrat över vad doktorerna skall säga idag..

Vad sa de då?
- Det ser bra ut och metastaserna i levern fortsätter att krympa och minska i antal, huvudtumören i bukspottkörteln är oförändrad och de härliga tumörmarkörerna är nere på den helt ofattbara nivån av 33!!!
( frisk person har ca 35 i värde)
Min doktor Gisela Nueclear var självfallet otroligt imponerad och var tvungen att fråga om jag gjorde ngnting annat än den behandling jag fått på SÖS men där var mitt svar enbart - frukost ibland lunch och middag + en hel del godis....
Med andra ord så är min reaktion på behandlingen så förvånansvärt bra så att de undrar om jag hittat på ngt annat vid sidan om men så är då icke fallet:-)
Jag var bara tvungen att fråga om min reaktion på behandlingen var vanligt förekommande eller om jag på ngt sätt var unik och svaret på detta blev att jag är väldigt unik och hon har inte varit med om ngt liknande under sin karriär och då har hon jobbat i ca 25 år om jag inte minns helt fel.....Gisela har även vänt sig till sin chef och svaret därifrån var likvärdigt med hennes eget till mig så jag börjar tro på riktigt att jag har en framtid!

Jag har under januari några gånger haft lite dålig mage med många toalettbesök som följd men det beror troligtvis på att jag inte tagit de creontabletter på rätt tider som jag ordinerats så en uppryckning krävs från min sida där så ska jag säkert slippa magstrulet också!
(Creontabletter är för matsmältningen)

Nu väntar jag bara på att få positiva besked från trafikmedicin också så jag kan börja jobba mer på allvar igen!

I morgon Tisdag ska jag träffa försäkringskassan och försöka reda ut hur jag ska gå tillväga för att på lättast sätt få jobba för jag vet ju att vissa dagar ändå är sämre än andra även fast provresultaten är väldigt bra och då orkar man helt enkelt inte jobba fullt ut.


Nu ska jag äta lite godis :-)

Det vore kul med lite snö....

Kommer ihåg hur man tänkte i höstas när det var barmark ute "hoppas det kommer lite snö så man kan åka lite pulka med småtjejerna" så gick väl tankarna på ett ungefär.
Men nu räcker det, lillskiten försvinner ju i snön om man släpper lös henne, tänk er att se en liten mössa kuta omkring och resten är kroppen är täckt med snö, det går ju liksom inte....

Skotta bort skiten då! ja visst men vart ska man lägga den? måste ju tänka lite logiskt så det inte blir sumpmark på tomten fram till midsommar vilket det nog lär bli ändå men man kan ju hoppas.
Sen är det ju som så att man är ju inte så kaxig när det gäller fysiskt arbete vilket gör att det känns som man flyttat ett helt hus när man enbart skottat sig fram till garaget.
Hur mycket snö tål taket tro? det lär å andra sidan märkas så småningom...

Nog om snön!

Sjuksyrran var här från SAH/Nacka tidigare i dag och skulle tappa mig på lite blod inför röntgenbesked mm på måndag och jag har inget emot sprutor normalt men idag, jäklar i min lilla låda!
istället för en ven så lyckades hon träffa en nerv och DET kan jag lova gjorde ont, inte just där hon stack utan i handleden, en sjuk stickande smärta som hamnar högt upp på min smärtlista och då har man ändå haft hyffsat ont tidigare.
Tur att man inte är spruträdd för då hade man förmodligen vägrat ge bort ngt blod, även om framtiden hänger på just detta, förövigt så såg jag att lapparna med mitt personnr klistrades på rören så OM resultaten är bra även på måndag så råder det ingen tvekan om att de är bra så att säga ( var ju lite nojjig över att de skulle blandat ihop rören förra gången)

Nu till helgen så kommer SVT att reprisera serien "Himlen kan vänta" med start på Lördag kl 10:00 och Söndag kl 12:00, därefter med start kommande vecka så kommer de nya programmen.
I dessa program så kommer George som har den helt fantastiska bloggen "George med liemannen bakom axeln" vara med så vad ni än gör Missa inte!!Nu snöar det som f-n och knoddarna kom precis hem från dagis som snögubbar
Blir lite Hitta nemo innan middagen.... 

RSS 2.0