Börjar nyktra till..

Tänk om det var så att man fick nyktra till från en riktig bakfylla efter AIK's utspelning av DIF under måndagkvällen men så kul ska vi inte ha det!
Min bakfylla kommer självklart som en svit av behandlingen under måndagen som jag förvisso lyckades flytta till eftermiddagen så man kunde gå på matchen men flyttar ju självklart också sviterna några timmar.

Har under dagen tillbringat mest av tiden i liggande ställning men lyckades under morgontimmarna boka biljetter till Sv Cup finalen i fotboll mellan AIK-Göteborg, fick perfekta platser på långsidan!

Helgen i övrigt rullade på utan några större sensationer, var ute och käkade i fredagskväll med några kompisar. Texas Long Horn på Skånegatan, perfekt kött och trevlig personal borgade för en bra kväll!

Fick hämta frugan på Globen efter "Ladies Night" i lördagskväll som visst varit lyckat för det blev en suckarnas söndag och Pizza till middag.thats it for now.

Trött sova trött sova

Torsdag förmiddag och läkaren har nyss varit här på sitt veckobesök med uppdatering av pillerlådan ,frugan och Engla ska dra till Coop och veckohandla och lillskiten sover middag vilket jag också skall passa på att göra.

Veckan började med behandling på SÖS och kvällen avnjöts sedan hemma framför TV'n då AIK plockade hem ytterligare 3 poäng, känns i själen att inte orka åka till Råsunda för att bevittna fajterna live och känns ännu jobbigare att veta att detta kan vara sista chansen att få se bucklan i Solna, många konstiga tankar snurrar i knoppen för tillfället.
Tisdagen tillbringades i sängen och sov nog bort typ hela dagen men fram emot kvällen så började det åter kurra lite i magen då bakfyllan kröp ur kroppen.
Känns som att behandlingen är tuffare för kroppen denna vända för jag är som sagt trött mest hela tiden.

Morsan kom på besök under onsdagen och hjälpte till allt möjligt medans Nina drog iväg på anhörigmöte i Solna, vi passade då på att kratta undan 2 miljoner plommon från gräsmattan men bara en sån sak gjorde mig trött och sjöblöt av svett. 

Idag sitter man mest och funderar över hur det står till med Bajens fans och även Göteborg's målvakt som tyckte att målet var för stort inför gårdagens fajt mot Örebro och helt enkelt tryckte ihop målburen några decimeter, spännande att se vad som händer med detta framöver!

Kvällen viker jag åt PPV a 139kr för att se AIK plocka hem ytterligare 3 pinnar mot Helsingborg. 


Mulle Mek Time!

Lördag och strålande solsken.

Slaget stog om en tur till Sandhamn eller en tur till Solna för att besöka Mulle Mek lekparken vid gamla överskottsbolaget.
Sandhamn sprack redan tidig förmiddag då pappa var trött och valde att sova lite länge så frugan fick packa picknick korg och sen begav vi oss till en Lekpark 4 mil hemifrån...


Lillskiten fick man hålla i ett stadigt grepp för att hon inte skulle dra iväg som ett skott, vill ju självklart göra allt som andra lite större barn gör..
Lekplatsen är rekommenderad för barn 2 år och uppåt.Tror det finns en övre gräns men såg en del mammor och pappor som såg minst lika lyckliga ut i gungorna som barnen.


Engla och Elvira funderar på att ta en tur med bilen, tur att motorn stog vid sidan om..

efter ca 2,5 timme hade pappa fått nog och vi stuvade in ungarna i en riktig bil och vände hemåt.
Sammanfattningsvis en kul lekplats och ett bra utflyktsmål men man kanske skall ha i beaktande att det är fler som tänker samma sak särskilt en helgdag med fint väder.

veckan som gick.

Har varit lite dålig på att skriva under veckan men efter några oroliga SMS från kompisar så får jag försöka samla ihop veckan som var.

Måndagen var som bekant vikt för veckodosen på SÖS och taxin beställd till 08,30.
Tror ni det kom ngn bil på utsatt tid? nixpix självklart inte men ca 20 minuter sen så dyker en 020 bil upp på 2 hjul och när jag väl satt mig i bilen så är det också ganska självklart gasen i botten vilket fick mig att lite "snällt" tala om att vi var på en 30 sträcka vid vår lokala skola,därefter fick jag i lugn och ro läsa bok hela vägen till SÖS. 
Efter besöket på SÖS så passade jag på att trycka i mig en Kebabtallrik till Lunch innan jag begav mig hemåt och fick då äran att åka med samma härliga Taxibolag igen och även denna gång be dem lugna ner sig lite för att inte köra ihjäl mig,hamnar alla idioter hos 020 eller vad har de för kriterier när de anställer folk? 

Tisdagen,en total krashlandning! dels dålig av behandlingen och sen även få läsa att Patrick Swayze gått bort efter att ha kämpat i 20 månader mot sin Cancer i Bukspottkörteln,detta fick tankarna att snurra ordentligt och även om jag visste sen tidigare att vi kämpade mot samma sjukdom så berörde bortgången mig hårt och allt blev verkligt på något sätt,svårt att beskriva och sätta ord till dessa känslor.
R.I.P. Patrick Swayze!http://www.youtube.com/watch?v=WpmILPAcRQo

Onsdag.
Frugan och jag hade sen tidigare planerat att åka in till stan och titta på Sommaren med Göran och samtidigt äta en god lunch, tyvärr så blir det ju inte alltid riktigt som man tänkt sig då jag på förmiddagen får besked om att en av min mors bästa vänners man drabbats av samma läskiga Cancer som jag med spridning i lever och lungor, VAD ÄR DET SOM HÄNDER??
Som om det inte var tillräckligt med mitt skit så skall också andra i bekantskapskretsen drabbas av samma jävulskap.
Hur som så begav vi oss in till stan och bockade av lunch och bio, maten smakade sådär och filmen var ok men lite lätt uppskriven om jag får säga mitt.
Frugan skulle senare iväg på en gruppträff för personer i samma situation så jag beställde färdtjänst hem och får självklart en bil från 020 och det blev ju inte humöret bättre av.....

Torsdag Fredag har egentligen bara passerat, dock så har jag varit väldigt trött men beror nog på att jag inte sover riktigt bra då tankarna fladdrar omkring i knoppen hela tiden,är väl lite korkad men kollade Dirty Dancing på SVT under sen Fredagkväll och det blev ju inte saker och ting bättre av direkt,självplågeri i dubbel bemärkelse.
Vem trodde att den rullen skulle få mina tankar att snurra för 10 år sen? SJUKT!


då var det snart dax igen.

När vanligt folk åker till jobbet imorgon bitti, då är det dags för den 3dje och sista behandlingsrundan för min del.
Taxi är bokad till 08:30 och får väl hoppas att trafiken är någorlunda snäll även fast det är måndag morgon,jag har tagit i lite extra tidsmässigt då jag vet att trafiken brukar vara horibel vid den här tidpunkten då alla ska till jobbet samtidigt!
Om vädret tillåter imorrn så får det bli en promenad på stan efter SÖS och kanske en Kebab till lunch, det är konstigt men jag hajjar hur gravida tjejer har det när de får nåjja på vissa saker, godis, chips äpplen eller vad det nu kan vara, det är samma sak här viss mat vill man bara ha och mat som man tidigare gillade dissar man totalt.

Måndagkväll blir det till att beställa hem Häcken-AIK och förhoppningsvis somnar man gott med ytterligare 3 poäng inkasserade.


förbereder mig redan nu på en jävlig tisdag och en bättre onsdag.


En glad doktor

Så var det äntligen fredag och alla hårt jobbande människor får snart 2 dagars rast/vila , själv kör jag ju detta koncept i veckorna också och det funkar bra.

Jag var som sagt på besök hos "Cancerdoktorn" som jag valt att kalla henne, egentligen heter hon Gisela och jobbar på Onkologimottagningen på SÖS och har visst gjort så i 33 år så är övertygad om att hon kan sitt jobb ganska hyffsat.
Gisela's genomgång av provresultat med mig i går var i hennes ögon glädjande då mina blodvärden var att jämföra med en frisk och välmående person, jag har även gått upp ca 2kg i vikt vilket skulle få en vanligt funtad person idag att springa till gymet för att snabbt som f-n bli av med dem, jag vill ha dem och några till så fortsätter att proppa i mig onyttigheter som tillex Bragokex sena kvällar framför TV'n.
(Nu kanske folk tror att jag är sponsrad av Göteborgskex bara för att jag nämner de men nähä 16,50 på Coop får man allt slanta upp om man vill ha de där kexen!)
I vilket fall som helst, på måndag är det dags för veckodosen av Gemzar på SÖS och därefter pillerknaprande i 3 veckor SEN den 2a Oktober är det Röntgendags och svaren får jag en vecka senare den 8 Oktober.

Måste säga att jag är glad över att bo & leva i Sverige med det vårdsystem vi har. Den ask med tabletter jag fick med mig igår kostade 3600kr! nu har vi ju rabatterade läkemedel och jag har frikort men om vi inte haft det likt USA tillexempel så får man ju helt plötsligt andra saker att fokusera på än bara sin sjukdom.Tänk att inte ha råd att äta den medicin man är ordinerad för att överleva....Läskigt!


Nu lite vila sen ut i trädgården!

Dags för läkarbesök och en konstig känsla...

Så var det då dags för en vända till Södersjukhuset för att träffa läkaren och få höra lite om de blodprover som togs i dag.
För en månad sen så var budskapet att "din kropp är frisk utöver det skräp du har på Bukspottkörteln"
Med detta menades att blodvärden mm var helt ok och detta vill jag höra även imorgon.
På Måndag skall jag sen tillbaka till Södersjukhuset för "påfyllnad" och ytterligare 3 veckors tablettknaprande.

Tyvärr så har jag under eftermiddagen i dag Onsdag fått en del stickningar i händer & fötterna, känns ungefär som när man solat lite för länge,även en konstig känsla i magen/mellangärdet men får hoppas att detta försvinner tills imorgon bitti & att det är en liten bieffekt av en långpromenad i den underbara sensommarvärmen tillsammans med en kompis som var och hälsade på idag.Återkommer med de otroligt spännande resultaten inom kort.

Elektronikkedjan Siba och lilla jag

Jag skall erkänna att jag gjort en hel del misstag i mitt liv och nu har jag gjort ytterligare 1...

JAG HAR HANDLAT HOS SIBA PÅ NÄTET!

Jag vet inte hur jag tänkte när jag bestämde mig för att bli kund hos Siba, ett Göteborgsbaserat företag och med en Chef som tidigare bott i en låda några veckor.

I vilket fall som helst så behövde vi en ny dator till hemmet och efter mycket läsande och tittande på olika siter bestämde jag mig för att beställa en HP dator från SIBA, sagt och gjort beställningen görs och den levereras på 2 dagar vilket är helt ok.
När jag får hem datorn så slår det mig att "Officepaketet skulle jag ju ha" och där är det så förnurligt ordnat att köper man dator så får man Officepaketet billigare (990 mot 1390) och jag ringer då SIBA's kundtjänst och förklarar läget att Datorn har jag precis fått men kan ni skicka ett Officepaket i efterhand till rabatterat pris?

-NixPix nej nada njet blir svaret, går absolut inte utan då får du antingen skicka tillbaka datorn till oss eller ta dig till närmsta SIBA för att LÄMNA TILLBAKA DATORN OCH SEN KÖPA EN NY!

Hur tänkte dom här? är det inte lättare att skicka mig officepaketet och sen är problemet löst?
hepp det gick inte så nu blir det inköp av Officepaketet hos någon annan.

När jag nu lite senare har använt datorn ett tag så upptäcker jag att Batterikapaciteten är "sådär" och tar mig samman för att ringa SIBA's eminenta support och förklarar hur läget är, batteriet räcker ca 1,5 timme och ska det verkligen vara så?
SIBA : nej det låter lite litet men skicka in batteriet till oss så skickar vi ett nytt efter ca 14 dagar.
JAG : 14 dagar? Men kan ni inte beställa ett batteri och höra av er när det kommit så slipper jag vara utan i 2 veckor?
SIBA : nej så kan vi inte göra, vi måste ha batteriet här för att kunna lägga upp en ny order.
JAG : Men ni ser ju vilken dator jag köpt och vilket batteri det är .
SIBA : Ja men det funkar inte så.

JAG : nähä jag förstår Kunden i fokus och kunden i centrum och allt vad det heter funkar inte för er?
SIBA : så är det.

Nu sitter jag här med en helt ok dator köpt från ett företag som inte lärt sig vad Service och kundvård betyder för 5 öre och de har garanterat förlorat mig som kund för all framtid.
Goa Härliga SIBA!


Helgäventyr

Måndag nu när jag sammanfattar helgen som lugn och städad polisen brukar säga när det spöregnat en lördagnatt.

Vi hade tidigare i veckan planerat att åka till Gröna Lund en sista gång innan de stänger för säsongen och det gjorde vi självklart, inte för att jag åker några läskiga saker men Engla har sett fram emot Gröna Lund sen hon lämnade stället förra gången på ett ungefär.

Så här glad blev hon för att hon fick åka karusell!Som jag har väntat på att få åka till Gröna lund och åka karusell!

Vet egentligen inte vad som gick snett där men efter att ha kutat fram till giraffen som hon absolut skulle sitta på så bröt ett mindre krig ut som dock lugnade ner sig en smula efter att pappa förklarat pedagogiskt och riktigt "att kammar du inte till dig nu och har roligt på Grönan så åker vi hem!"
Infernot lugnade ner sig efter ett tag tills vi fick tag i en blå ballong från ngn rekryteringsfirma som tyckte att "dela ut ballonger till 3 åringar är ett jättebra sätt att få nytt folk" i vilket fall som helst så föklarade jag för dottern att håll i ballongen nu annars flyger den till himlen, tog mindre än 2 minuter så var ballongen på väg till just himlen och pappa fick raskt hämta en ny för att Engla inte skulle skrämma slag på djuren på Skansen med sitt illvrål.

Efter ett tag så sjönk nog Pappas budskap in om att ha roligt på Grönan vilket fick effekten av att det skulle ridas på en låtsashäst, och där skulle hon stanna hela dan var Englas lilla budskap till Pappa!
jag gillar hästar och här tänker jag sitta hela dan!

Lite senare kom pappa på den brillianta iden att "kom så går vi härifrån och köper glass och vinner massor av Godis" Glassen köpte vi men 600kr fattigare på snurrhjulen så bestämde vi oss för att det nog är billigare att åka och köpa godis i affären. Det är helt ok att en tjej på 3,5 år inte förstår värdet av pengar och bara vill snurra mer men lite oroväckande att Mamma&Pappa inte heller gör det.

Vi fick även den stora äran att se Ola och Europe repetera inför Sommarkrysset senare på kvällen och Englas favorit blev självklart Ola som fick avnjutas ca 10ggr senare på kvällen över Youtube.
Pappa och mamma blev lite lätt nostalgiska över Europe men det där med att det var bättre för är nog sant i det här fallet för lite halvdammigt kändes det hela.

Jag blev lite förvånad över att kroppen inte sa i från då Engla fick sitta en del på axlarna för att se Stora Scen men tror att om jag snedbelastar och bär på högerr sida så trycker det på mer vilket inte är allt för skönt än att ha jämnvikt på båda axlarna.

Söndagen vek vi för ridning & Jympa för Engla medans pappa laddade för Cup Semifinalen mellan AIK-Häcken och det var ju en match som man sent skall glömma, Ledning lång tid och oavgjort fulltid , Ledning Häcken i första förlängning och AIK kvittering med 2 min kvar och därefter straff på övertid gjorde att vi har möjlighet att ta Dubbeln i år, Hoppas verkligen de grejar detta!


thats it!
Gokväll


Att vilja göra något..

Ytterligare en vecka är snart till ända och har egentligen inte hänt så mycket, kryper lite i kroppen av att vara hemma och blir lätt att man sitter och stirrar på datorn lite väl mycket.

Fick ett samtal från Försäkringskassan där en herre presenterade sig som min handläggare och jag passade på att fråga lite om hur Försäkringskassan ställer sig till om jag vill försöka jobba lite och det visade sig att det inte var den lättaste saken i världen.
Heltid (9-17) en dag typ bör jag inte jobba för då måste man avsluta ett ärende och påbörja ett nytt, detta innebär i praktiken en karensdag och att min arbetsgivare får betala för en ny sjukskrivningsperiod.
Deltid då? jo det kan man jobba om man meddelar försäkringskassan att "i oktober så tänkte jag jobba xx dagar"
Jag har som sagt ingen aning om och när jag kan jobba och man kan ju tycka att det vore enklare att man meddelade att nu "HAR" jag jobbat xx dagar.
Det är skönt att det finns lite byråkrati så att vi håller landet snurrande!
Blir nog som min doktor sa, fokusera på behandlingen nu och ta jobbfrågan senare.Så fortsätter väl stirra på börsen,lirar poker uppdaterar Facebook och  Aftonbladet dagarna ut.
Måste säg att Facebook visat sig vara ett bra sätt att kommunicera på,gillar dock inte alla olika "appar" som man skall ladda ner hit och dit för olika tävlingar och dylikt.

På Lördag ( det är visst i dag det) så ska vi dra iväg till Gröna Lund innan de stänger för säsongen, gissningsvis så lär Engla vilja ha en Delfinballong det blir isåfall den 3dje i år men klart tjejen ska ha en ballong!


I övrigt så består just nu Englas matvanor av Fiskpinnar & makaroner/Köttbullar&Makaroner eller Pannkaka medans Elvira chockar med att äta allt och lite till, blir skitförbannad om hon inte får smaka det vi har på tallriken fast det övergår nog till Fiskpinnarstadiet så småningom. 
Bieffekter..

Tisdag idag och 2 dagar kvar tills uppehåll för cellgifterna så kroppen får återhämta sig en smula, skall bli riktigt skönt och något jag ser fram emot.
Cellgifterna angriper ju hela kroppen och inte enbart skiten i magen vilket gör att man blir fruktansvärt trött och jag skulle med lätthet kunna sova 12-14 timmar om dygnet om det var möjligt.
Enligt bifogade papper så kan man få en del biverkningar av Cellgifterna(Xeloda) men har än så längre klarat mig bra, stickningar i händer och fötter och torrhet i munnen är det jag känt av och bieffekterna fullt ut innebär blåsor på nämnda ställen och mer därtill så jag har helt klart tur än så länge.

En bieffekt av annan sort känner de flesta till som har barn på dagis( ni andra kommer lära er)
förkylningar och influensa!
Äldsta dottern Engla snorar på ganska bra och är ju svårt att ducka när hon kommer springade efter en heldag på dagis och flyger rakt upp i famnen samtidigt som hon skriker "Paaappa" det är bara att tacka och ta emot.
När jag käkar cellgifter så försämras immunförsvaret så nu sitter man med halsont och resten lär komma som ett brev på posten lagom till helgen antagligen.
Skulle vara intressant om man kunde "se" alla baciller som finns på dagis efter sommaruppehållet, måste vara rena partyt i luften.


Lilltjejen sover middag och frugan är på turne i Gustavsberg, har beställt thaimat till lunch & förhoppningsvis är hon hemma till 12:30ca


tar sikte på soffan så länge.


RSS 2.0