Att sova bort dagarna

Jag är här!

Måste först få säga tack till alla som undrar vart jag är & hur jag mår då det var ett tag sen jag skrev här, jag tappar liksom farten ibland och gäller tyvärr vardagen i övrigt också.
Sen ca 2 veckor tillbaka så är jag satt på kortisonkur ( igen) och har även fått en "pickline" insatt i armen där de kan ta prover och fylla på med det som behövs och det som behövs sen ca 2 veckor tillbaka är energi och näring.

Vid 19:30 snåret på kvällen så kommer hemsjukvården och kopplar in en påse näring/mat till en droppställning som jag har hela natten fram tills 09:00 ca då de kommer och kopplar loss mig och då är det meningen att jag ska vara fri och kunna göra vad som helst fram tills kvällen då det är dags för samma procedur igen,tanken är också att det jag får på påse skall stimulera aptiten i övrigt så att jag får i mig riktig mat, det fungerar med blandad framgång.

Tyvärr så är det något i ovanstående som gör mig trött och orkeslös vilket gör att när jag är fri från slangen så passar jag på att sova lite till och lite till kan ibland innebära hela dagen...
så där har ni mitt liv just nu....matså sova mat sova + att det ibland dyker upp lite smärta som dövas med oxynorm


Nu blir det lite Kvällspoker och imorgonkväll så blir det finalspel för att vinna pokerresa till Valencia.


Pigg piggare på fel tid

Så sitter man här i soffan när klockan passerat midnatt och mer därtill, fastfjädrad vid en droppställning som sakta men säkert fyller på lite käk till min tunna kropp.

Har på sista tiden lyckats vända på dygnet totalt vilket gör att jag kommer fel med medicineringen som bland annat består av Cortison och det blir man minst sagt pigg av så det är inget bra att ta detta sen eftermiddag som jag gör just ni men får skylla mig själv en smula när jag sover bort förmiddagarna.

Ska ha matdroppet 2 dag/kvällar till så sista blir Torsd morgon då de plockar bort det hela och därefter är tanken att jag ska få i mig käket den vanliga vägen så vi får hoppas att kroppen är med på noterna för man blir minst sagt lite låst av att ha detta med sig hela tiden.(vill man så finns det visst ryggsäck som man kan ha dagtid också...)
Får väl se om man orkar pallra sig iväg och rösta på Onsd/Torsd så man inte blir avbockad som soffliggare och det vill man ju inte..blir nog samma parti som förra valet tror jag.

När jag väl kom upp i dag så stod det ett helt nytt köksbord i köket som frugan varit och inhandlat på IKEA, hon kunde inte ta hem det själv i bilen så det fick bli bud från KungensKurva till Norra Värmdö till den nätta summan av 750kr....plus då bordet a 5000kr,känns som det är liiiite väl mycket pengar som rinner ut från den här familjen just nu men är det slut så är det slut som man brukar säga.
Tror det döljer sig ett behov utav att handla prylar för att förtränga andra saker som är jobbiga att tänka på för tillfället.

Personligen så har jag tagit upp mitt pokerspelande igen efter ett uppehåll på minst 6 månader och so far så är det inkomster som gäller där men som jag brukar säga så är det inga pengar man kan räkna med månad för månad.Ska nog försöka kvala in till några tävlingar utomlands, Ladbrokes har en kryssning som går av stapeln i Januari med Karribien som mål, vore inte helt fel :-)


Nähä, får väl hoppa i säng och räkna lite får eller nått och sen se till att man kommer upp hyffsat nu på morgonkvisten.

Morrn morrn
// Johan S

Prov,Röntgenresultat & lite till

Så var det då dags att summera senaste prov och röntgenresultaten som togs för någon vecka sen på Ersta Sjukhus

Röntgen av buk&mage var oförändrat, dvs inget borta och inget tillkommet vilket för mig låter helt otroligt med tanke på hur jag mått sista tiden men samtidigt självklart riktigt kul.
Blodprovsvaren sa positiva värden med stigande intag av näring för kroppens räkning vilket jag mycket väl behöver.
Gulsoten är på väg ner/bort vilket visar att ingreppet med Stenten fungerar 
Doktor Gisela var som vanligt glad och uppåt och självklart mycket glad över provsvaren, dock så förklarade hon att min kropp just nu lägger allt krut och lite till på att fajtas med tumören och därav blir jag trött, dvs riktigt jäkla skittrött.
Detta som allting annat gör att man för med sig lite biffekter och för min del så hänger allt ihop med att när man sover så är man inte hungrig på samma sätt vilket då i sin tur gör att jag inte får i mig så pass mycket näring som jag behöver och detta har  då gjort att jag tappat ännu mer i vikt, nu är jag nere runt 65 strecket!! 65 kg för en kille som låg kring 90 tidigare frisk och kry och det bästa som fanns var en 300gr biff på Texas Longhorn och självklart en iskall öl till detta men det var då det....( ond spiral någon?? )
Numera så surplar jag energidrycker och försöker hitta mat som jag tycker om även då de står framför mig inte enbart då man pratar om dem, knepigt det där faktiskt, tänk er att få in din absolut bästa maträtt och den går bara inte att äta för att ngt i knoppen säger "det där är inte gott" fast du å andra sidan VET att det är skitgott..

Men! för att nu råda bot på alltihopa så kommer vi med start på Onsdag sätta in en "infart" i armvecket och därefter kommer  hemsjukvården att komma hem till mig på kvällen runt 20 snåret för att sätta en påse med näring som jag kommer ha under natten, sen kommer de tillbaka nästkommande morgon och plockar bort alltihop så jag kan röra mig som en vanlig person, detta kommer att fortgå under en period och i nuläget vet jag inte exakt hur lång tid den perioden är  men tanken är iallafall att det ska bli lite mer fart på mig och att jag främst ska få tillbaka aptiten.
Som lite extra krydda ovanpå alltihop så kör vi också en ny kortisonkur så risken finns att jag kommer vara så pigg att jag klättar på väggarna här hemma men det tar jag som ngt positivt om det nu skulle hända :-)

jag håller alla tummar jag kan för att ovanstående ger önskad effekt för så mycket kan jag räkna ut att det håller inte på sikt att tappa 2-3 kg i veckan som jag gör nu.
Till sist så skänker vi "Thomasine" en extra tanke & en riktigt stor kram
Thomasine lämnade oss i slutet av Augusti vilt kämpande mot cancerhelvetetet och tyvärr så bet inte medicineringen som den borde gjort. Fattar personligen inte varför det ska behöva vara så olika......
Ta hand om dig däruppe........  
http://socalito.blogspot.com/


Tvärstopp!

En av många bieffekter av att käka värktabletter är att magen säger stopp och lättast så håller man balansen genom att ta ett glas Movicol eller annat laxermedel morgon och ev kväll men sköter man inte det så tar det helt enkelt stopp vilken den gjort nu.

Är hungrig och vill äta men efter några tuggor mat så är det inte gott längre utan bokstavligen står en upp i halsen och med lite oflyt så kommer maten ut fel väg när man minst anar det.

Botemedel är helt enkelt att röra på sig mer och ta 2 eller 3 dubbla doser Movicol så släpper det förhoppningsvis så småningom.
FInns massor av olika mediciner,bland annat ngt tarmåtdragande som jag prövade förra gången det hände men det hjälpte mig inte alls utan fick enbart mer ont istället.


Vi får hoppas på en fin solig hösthelg så man kan ut och röra på sig lite och inte enbart ligga och dra i sängen vilket jag gjort sista dagarna så kanske det löser sig som man säger :-)Prutt på er all!


Hemma och tillbaks till verkligheten.

Har faktiskt varit hemma sen i Måndags eftermiddag men var så slut efter äventyret på sjukan att jag har sovit bort hela tisdagen.
Natten till Onsdagen låg jag och snurade i sängen med 10,000 myror i kroppen som kutade omkring därinne, gissar att det har med medicineringen att göra då jag tog några "oxynorm" på morgonkvisten vilket inom kort gjorde mig bättre och kunde med lätthet sova bort Onsdagen också så nu sitter jag här mitt  i natta PIGG!.....

Kom in till SÖS redan på Lördag förmiddag lite tidigare än beräknat på grund av hög feber och just feber i samband med förhöjda levervärden är visst inte så bra därav blev allt lite snabbare än tänkt från början men fick min säng på SÖS och även en tid för ingreppet redan Söndag morgon och ska man tro doktorerna så gick ingreppet bra, eller rättare sagt ingreppen för det blev fler då man upptäckte klet/var i gallväggarna till den första "stenten" som är ditsatt sen tidigare och detta skulle rensas och för säkerhetsskull så har man pillat dit en bit till som enl uppgift sitter vid 12 finger tarmen och skall hjälpa flödet där till magsäcken och matsmältningen.

Ingreppet de gör verkar nästan gå på löpande band för det var ett antal personer där som skulle få eller justeras och då det endast är ett fåtal personer som är duktiga på det hela så samlar man väl ihop alla och kör några dagar i följd.
Söndagen i övrigt gick åt till att kräkas sova kräkas sova osv osv osv

Tröttheten.
Vete sjutton om det inte är ens värsta fiende för oj så seg och svag i kroppen man känner sig och när man väl sover så viljar ju magen vilket gör att hungerkänslorna försvinner helt och man tycker helt enkelt att "ähh jag behöver inte äta" men sen när man ställer sig på vågen så är det helt uppenbart att det är just vad man behöver. 
67 KG och 185cm lång är vad som gäller för min del just nu så några kg till är dags att lägga på sig i form av lite muskler och även några kg runt magen vore nog bra....

Röntgenresultatet som gjordes för ngn vecka sen på Ersta har jag ännu inte fått men förhoppningsvis skall det vara klart tills ett nytt inbokat besök nu på tisdag då jag även kommer få besked om de berömda tumörmarkörerna som hoppar lite hit och tid, nu senast så hoppade upp till strax över 900 från 190 men min härliga doktor tror inte värdena stämmer då dessa värden också påverkas av förhöjda levervärden så hennes gissning är att OM vi vår ner levervärdena så kommer också tumörmarörerna åka med ner av bara farten och det betyder i såfall att jag inte kommer behöva göra någon behandling för tillfället för där har vi ett frågetecken om min kropp i nuläget skulle orka en behandling just nu.

Många om och men blir det kan tyckas men som alltid så låter jag doktorn avgöra helt och hållet för har man jobbat 33 år i yrket så "tror" jag att hon har lite koll på läget :-)Övrigt//
Ni som skriver svar på mina inlägg och inte ser dem på en gång får helt enkelt vänta lite, jag vet inte riktigt vad som är knas då jag har "Automatiskt godkännande" inställt på bloggen men vissa fastnar ändå tyvärr och då krävs det att jag går in och "bockar av dem" innan de släpps lösa.

Vill ni så går det även bra att maila om ni funderar över ngt eller har någon knepig fråga
mrgoldenrat@hotmail.com


Gokväll
JohanS "Ratty"

RSS 2.0