En redig baksmälla

har hunnit bli sen lördag kväll och kroppen börjar åter kännas någorlunda normal efter partyt på Södersjukhuset Fredag förmiddag.
3 gånger i månaden får jag Gemzar ( cytostatika) intravenöst och igår var det alltså dags igen, läkarna säger att man kan få "influensaliknande symtom" upp till ett dygn efter intagandet, jag tycker mer det kan beskrivas som en riktigt jobbig bakfylla men det troligtvis olika från person till person och skulle det vara så att detta hjälper eller bromsar upp förloppet så är ingen gladare än jag.
Har nyss tryckt i mig en Pizza slice som blev den första fasta födan sen jag bad Taxin svänga förbi Mcdonalds på hemväg från SÖS :-)

Lördagen tillbringades i sängen till största del och vaknade sen lagom till AIK-Trelleborg på 4an som förutom att mitt kära AIK vann också bjöd på riktigt bra fotboll vilket bådar gott inför slutspurten av Allsvenskan.
Senare under kvällen blev det sen toppmatch från Premier Legue mellan Man United och Arsenal där allt började så bra men sen slutade i misär från min sida sätt.
Frugan passade under dagen på att ta en sväng till Nacka forum och äldsta dottern hittade ett nattlinne som hon stolt slängde på sig redan vid 4 snåret i eftermiddag,lite illavarslande att shoppingen sitter i redan från 3,5 års ålder....


Nu blir det lite poker och sen sängen på riktigt!


Ställ er i kö tack!

I dag verkar vara den dagen då "johan stod på schemat" för doktor kurator och hemsjukvård, först ringer en läkare och i princip väcker mig för att kolla läget, "jo tack lite sömnig men annars ok" iofs var klockan nästan 9,30 men man vänder lätt på dygnet när man inte gör så mycket på dagarna.
jag talade om för damen som ringde att det känns som jag sover på en golfboll på ett ungefär, trycker på under högra skuldran, syns ingenting på utsidan iallafall.
Troligtvis nerv som klämmer på säger läkaren "vi ökar dosen till 2 skojiga tabletter och så kan du pröva alvedon"
Ehhh, det känns ju som typ vadå jag man vill veta om killen där inne växer, lagt sig på sidan för att sova eller helt enkelt inte vill vara där längre och på väg ut genom ryggen, Ta en Alvedon!

Strax efter så ringer kuratorn för att dels kolla läget med frugan och dels med mig, "Allt bra" säger jag vilket det är förutom golfbollen då... vi kom överens om att höras lite mer kontinuerligt under hösten här och bara prata lite, förmodligen bra för hösten e inge kul normalt sett.

Under samtalet med kuratorn så dyker också hemsjukvården upp för att fylla på tablettasken, har ju en liten fin dosettlåda så man slipper bry sig,är bara svälja och dricka lite vatten så är morgon/kvällsdosen fixad

Nu sitter jag och väntar på att frugan skall komma tillbaka från COOP och sen blir det gräsklippning ett tag, skulle ju gjort det under gårdagen men fick skjutas upp pga "lite regn"
Vi fick årets åskväder alla kategorier över oss i går eftermiddag och nedslag på grannens tomt eller precis i närheten
"Det är inget farligt säger man till barnen" samtidigt som man slänger sig över kontakter mm för att dra ut dem ur väggen. larmet gick i huset mm.
Det är inget farligt..... jo tjena! 2 gånger har blixten dragit ner utanför kåken i träd tidigare och förkolnade stubbar står endast kvar

Nää ,en kopp kaffe på det här så.....

Börjar komma på plats.

Så där ja, nu börjar bitarna falla på plats efter min lilla flytt från Aftonbladet's blogg som jag tyckte saknade en del möjligheter för mig att beskriva mig och min familj såvida man inte gjorde det i ett blogginlägg som efter ett tag hamnar lååååångt ner.
Förövigt en bra dag att pilla med dessa prylar då regnet öser ned ute, hade tänkt att klippa gräsmattan men den får väl växa till sig lite till.
Dagens stora problem börjar också närma sig med stormsteg, lunchen! skall man ta ett snack med Felix eller Findus tro?

Familjen var ju på utflykt till storstan igår,dels för att bunkra kaffekapslar men även bara för att komma iväg lite.
 4-5 timmar på stan tar tyvärr på kroppen och orken vilket gjorde att jag hade ont i natt , kändes som killen i magen höll på att bygga om lite,hoppas han inte vill ha mer plats utan nöjer sig med mindre!
Somnade sent, eller tidigt om man så vill.

kvällsmat för ungarna

Detta inlägg är flyttat från AB's Blogg

Kvällsmat för ungarna

25 augusti 2009, kl 17:48 Skrivet av Ratty Anmäl  ! 

Kvällsmaten är som i alla familjer en spännande upplevelse varje dag,


Lilltjejen ( 1 år) sitter i barnstolen och ska få mat ( fiskpinnar) blir skitförbannad för att det inte är köttbullar vilket annars är favoritmat, Slänger sig bakåt i barnstolen och smäller i huvudet,PANG! blir ännu mer förbannad över detta och kastar sig framåt med ansiktet före, där står tallriken.....ridå

In med lite köttbullar i micron fort som f-n.


Det var den helgen det

Detta inlägg är flyttat från AB's blogg

Det var den helgen det..

23 augusti 2009, kl 23:44 Skrivet av Ratty Anmäl  ! 

Söndagkväll och sitter och blänger på ngn spionrulle på 4an som jag misstänker att man borde följt med lite mer än vad jag gjort men va f-n det rör ju på sig i rutan iallafall så man får tiden att gå.

helgen i övrigt har varit lugn och trevlig,var på väg till Råsunda för att kolla AIK-Kalmar men blev soffan istället och PPV, riktigt usel fajt faktiskt med facit ihand

Fastnat i pokersträsket igen vilket tenderat i några kvällsturneringar på sista tiden med blandat resultat,förmodligen ganska ensam om att spela nykter fred/lördkväll vilket märks på liret, tyvärr inte med fördel mig denna helg.

Mitt stora problem just nu är ett Plommonträd FULLT med Plommon och alla blir ju mogna på samma gång, svårt att smälla i sig 2500 st typ......

Ska nog åka på utflykt till den stora staden på Tisdag och får passa på att bunkra lite kaffekapslar på Nespressobutiken på Biblioteksgatan, är ngn i Barcelona framöver så dyk förbi Nespressobutiken där på skoj, den får vår att se ut som en garderob ungefär


Tisdag Morgon

Detta inlägg är flyttat från AB's blogg

Tisdag morgon

18 augusti 2009, kl 10:00 Skrivet av Ratty Anmäl  ! 

äldsta knodden på dagis, skönt på ngt sätt med lite lugn då hon är i ngn härlig trotsfas just nu, svårt att veta hur mycket hon förstår men som hon säger när hon ser en Ambulans på bild eller tv "när man har ont i magen får man åka ambulans" sånt gör ont inombords..

frugan och minstingen dragit till Nacka Forum, hoppas det finns lite pengar kvar på kontot när de kommer hem.

fortfarande soligt ute, kanske skall ta en promenad nu efter morgonens pillerorgier.


Cancerbesked..

Detta inlägg är flyttat hit från AB's Blogg

Bakgrund

17 augusti 2009, kl 23:59 Skrivet av Ratty Anmäl  !

Denna vår  förändrades mitt liv totalt, jag fick det beskedet som ingen person vill ha någonsin!

Det hela började under våren med ryggvärk som inte gick över och även en mage som strulade, detta gjorde att jag tog kontakt med vårdcentralen som gick igenom mig från topp till tå.När provsvaren kom så gick det undan, in akut på SÖS för fler undersökningar, röntgen-leverprover-gastroskopi mm.

Dagen innan midsommarafton kommer 1 läkare och 2 underläkare/sköterskor och trycker ihop sig i mitt lilla rum på SÖS som jag blivit tilldelad och släpper bomben, "vi har väldigt tråkiga besked till dig" Du har Cancer!

Diagnosen var kort och gott Cancer i bukspottkörteln med metastaser i Levern och som läkaren beskrev när jag frågade om utsikterna
"Jag är glad om du lever om 1 år"

Jag kommer i denna blogg försöka skriva av mig lite hur vardagslivet fortlöper, behandlingar, hur folk reagerar mm.


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0