Veckan som gått..

Sitter i soffan och försöker tänka tillbaka på veckan som gått och kommer väl fram till att den varit "ganska normal"
Har inte haft någon värk eller andra symtom av knölen där inne och har pratat med min doktor om att trappa ner medicineringen på lite sikt. Går inte att stänga av på en gång då jag kommer få abstinensbesvär och skulle det vara så att jag ändå behöver en viss dos  smärtstillande så blir det onödigt lidande om jag trappar ner för hårt
trodde väl aldrig att jag skulle bli drogberoende.......


Fick en återbudstid till trafikmedicin på Huddinge sjukhus där jag var i Onsdags och gjorde en hel del intressanta tester för att få behålla mitt yrkestrafiklegg, kommer få svar under kommande vecka men signalerna från doktorerna där var att det gick bra och på ett test som gällde simultan och reaktionsförmåga så hade jag bästa resultatet någonsin där. Det är många äldre som gör dessa tester så man ska inte dra för stora växlar av detta men alltid kul att få bra resultat vad man än gör.

Jobbade både fredgnatt och lördagnatt på växeln och kan väl sammanfatta det hela med att det märktes att det var lönehelg, de flesta riktigt glada och trevliga, andra borde fundera på om de verkligen ska dricka sprit....

Röntgendags!
Måndag morgon är det dags för röntgen på SÖS , ska vara där redan 07,45 för att under en  timme få dricka en liter kontrastvätska....mums!
Resultatet landar om ungefär 1 vecka och då får jag som sagt veta vad om exakt hänt därinne!

Nu skall det laddas för Arsenal-Man United kl 18.00 på C+

Måndag förmiddag

Ser solen titta fram bakom lite halvgrå moln så är snart dags för en liten promenad så man får upp flåset igen, ute i går och åkte lite pulka med Engla men efter ngt åk så ville hon till lekparken och gunga....Gunga kan man göra på sommaren försökte jag som hellre ville åka pulka, blir ju som ett barn på nytt när man är i pulkabacken men nähä, gunga blev det!
Var väl ute ngn timme och sen vid hemkomst så blev det en ofrivillig? tupplur på soffan, ibland blir jag så trött att jag skulle kunna somna stående och känns som minsta lilla pryl tar alla krafter som finns i min kropp, har dock inte ont ngnstans just nu och ska försöka trappa ner på medicinerna inom kort för att se hur jag reagerar.

På Onsdag blir det läkarbesök på "Trafikmedicin" som håller till på Huddinge sjukhus och denna avdelning kommer avgöra om jag får behålla mitt taxileg.
Blir visst en heldag vad jag förstår, prover skall tas och även en del prat med olika läkare
Personligen tycker jag att en undersökning som denna borde alla få göra som passerat en viss ålder eller som kanske är sjuka och börjar knapra medicin som jag men det finns det inga bestämelser för utan liggger helt och hållet på eget ansvar.
Vädret på onsdag säger snö blåst snö blåst , så det gäller väl att vara ute i god tid misstänker jag..Lite Offtopic/
Fick lite frågor från en bloggare som har sidan VidSidanAvCancer
jag har försökt svara dig men din mail verkar inte vara aktiv så lite kortfattat här då
jag har fått Gemzar intravenöst och Xeloda i pillerform och 1650mg Morgonkväll, vad jag förstår så är det en väldigt stark dos då jag hittade lite info på nätet från tillverkaren som rekommenderade ungefär hälften för en person i min viktklass.  

har du mer frågor så kan du maila mig på mrgoldenrat@hotmail.com


Filmen Snabba Cash i Onsdags då...
Riktigt bra svensk rulle som helt klart är sevärd, kan dock rekommendera boken först då handlingen blir lite lätt komprimerad i filmen.


Nähä
Dax för promenad!
(tänk om man hade nära till en Sibylla men bor man på landet så gör man...)


Kallelse till Röntgen

Så har man då fått kallelsen till Röntgen för att se vad som egentligen har hänt därinne..
1a Februari 2010 och sen en lång veckas väntan på resultatet som dyker upp den 8 februari.

Förstår inte varför man ska behöva vänta 1 vecka på att de skall titta på lite bilder men allt får ha sin gång, positiv som jag är just nu så tolkar jag kallelsen som att det inte är "akutläge" med tanke på den  den relativt långa väntetiden.


Ikväll Onsdag blir det en sväng in till stan för att kolla in "Snabba Cash" med frugan, boken var ju riktigt bra och filmen har mottagits positivt så ser fram emot en trevlig kväll.

Vaken och tankarna snurrar

Sitter i soffan mitt i natten och har nyss klivit upp ur sängen, lyckades med konststycket att sova bort mest hela Tisdagen, lite med hjälp av småtjejejerna som var vakna någon/några timmar var natten mot Tisdag.
Jag tror att de märkte av att ngt positivt hänt i vår familj för en gång skull för de var inte ledsna och griniga när de var vakna som annars är brukligt när man får kliva upp mitt i natta.
Lillskit Elvira låg och småskrattade i sin säng och ville inte alls sova, Engla kom in med hela sin arsenal av gosedjur och filtar och låg sen bredvid oss och pysslade med dem som om det var mitt på dagen.

Undrar om jag ska försöka sova några timmar till eller kanske ska starta Torsdagen härifrån istället så man vänder rätt på dygnet.

har funderat en hel del över beskedet i Måndags och en sak som snurrar lite extra är om det verkligen är mina prover och ingen annans,vill att tiden ska gå fortare så jag får röntga mig och verkligen se vad som hänt därinne!

Min läkare från SAH i Nacka ringde under tisdagen och var smått chockerad över de fina resultaten och hade även visat upp det för överläkaren som tyckte det var "otroligt"
Vi pratade lite om min trötthet och att det kan finnas en risk/möjlighet att jag överdoserar medicin just nu men även här ska vi avvakta röntgensvar innan vi justerar ngt.


Jag tror jag snurrar vidare ett tag till....

Glädjetårar & småchockerad!

Sitter i soffan nu en sen Måndagkväll och försöker summera dagen som varit och undrar om det fortfarande är Söndagkväll och allt är en dröm...

Har kommit fram till att det är på riktigt och ingen dröm så.....

Var på Södersjukhuset i dag för ett möte med min doktor och planering av framtida behandlingar men när vi sitter där så säger Gisela som hon heter att jag nog inte behöver ngn behandling just nu för provsvaren hon fått är oförskämt bra!
Värdet på "Tumörmarkörerna" är nere på 81!!!! mot när jag startade behandlingen strax över 20,000, Dessa tumörmarkörer visar om kroppen är mottaglig för behandling och att den fungerar utomordentligt bra, (en helt frisk person ligger på ca 35 har jag fått höra på omvägar, vet ej om siffran stämmer riktigt)
Till saken hör också vilket är nog så viktigt att jag under Jul och Nyår varit behandlingsfri och ändå har kroppen självmant kämpat på på detta sätt och detta gör resultaten än mer omtumlande.

Den vanliga standardfrågan om hur jag mår dök självklart upp och både jag och frugan svarade att jag under sista månaden varit betydligt tröttare och sovit mer vilket jag även skrivit om, här trodde Gisela att det mycket väl kunde vara en psykisk sak och att jag omedvetet ställt in mig på att det snart ska vara över då jag fick just det beskedet väldigt hårt framfört innan Midsommar och det kan mycket väl vara så.
Säger en läkare med bestämd ton att "du har max 1 år kvar att leva" då tror man på det så att säga men enligt Gisela så har han FEL FEL FEL!!!
JAG TÄNKER LEVA LITE LÄNGRE ÄN SÅ !!!!!  HAHA TUMÖRSPÖKEN, JAG KAN SKRÄMMA IVÄG ER!!

Som ni säkert förstår så snurrar det en hel del saker i knoppen just nu och en sak är om de har blandat ihop proverna med ngn annan ? Hoppas inte och tror inte det heller då jag såg när sjuksköterskan från hemsjukvården klistra på min ettikett på mina provrör!

Vi har hur som helst bokat en röntgen som troligtvis kommer genomföras nästa vecka för att se hur det verkligen står till därinne, för vad har egentligen hänt? Det snurrar bra nu kan jag lova....


Viktigt att notera
Ovanstående innebär inte att jag är frisk, inte på långa vägar och jag kommer med säkerhet göra fler behandlingar framöver men det viktiga är att behandlingarna hjälper och att det är helt rätt mediciner jag får i mig!Nu ska jag försöka sova, om jag kan...

Mitt i natta...

Somande tidig eftermiddag idag och vaknade vid 23 av att det gjorde ont lite här och var, hade inte tagit tabletterna vilket kroppen vänligt talade om.
Gillar inte att kroppen protesterar med trötthet efter en "vanlig vardag" utan fysisk ansträngning, vet att småtjejerna kom hem vid 16 blecket ngnting och var inne och drog i mig men jag ville bara sova

Nu sitter man här mitt i natten och lär väl vara vaken till 5 eller så innan man är trött igen, som tur var låg det en påse bilar i skåpet och verkar vara CSI på 5an just nu så närmsta timmen har man iallafall ngt att göra.

Herr vardag knackar på dörren...

Jaha, så är det Söndag den 3 Januari 2010 och snart är vi åter till vardagen efter alla helger som varit och som de flesta vet så innebär ledighet kring Jul att man skall besöka vänner och bekanta och även bli besökt av vänner och bekanta, till detta hör alltsom oftast en jäkla massa mat och godis och inte blev det något undantag denna gång heller.

Julen firades i Haninge hos kusin Daniel som hade den stora äran att rafsa ihop släkten iår, alla fick plocka med sig lite mat till Julbordet så värdparet slapp mecka med allt själva och måste säga att Hasse's köttbullar nog tog första priset MUMS! (förlåt morsan laxen va grym den med )
Efter Julfirande så bar det i väg hemåt för att senare under kväll/natt jobba på Taxiväxeln och måste säga att det är lite speciellt att jobba på Julafton då 99% är så där lite extra glada och trevliga vilket värmer lite extra när man hör "det är så fantastiskt att NI vill jobba när vi firar jul och har det så trevligt"
Jag siktar in mig på att jobba nästa julhelg också.
Juldagen är ju partydag för många och ingen skillnad i år heller, vi sköter även södertälje taxi och Taxi 73 som är Nynäshamn's nya bolag och där var det full rulle hela natta , i Södertälje firar ju många Jul på Juldagen också så där fanns det att göra kan jag lova!

Dagarna löpte på som förväntat, middag hos morsan och middag hos morbror i mellandagarna och sen nyårsfirande i Tyresö hemma hos Tobbe och Ninna och som vanligt så var mat och sällskap helt underbart även fas våra ungar och värdparets lille Carl lyckas sätta en ljudnivå som inte är av denna världen, mitt i all denna röra så lyckades jag med konststycket att ta en tupplur på värdparets soffa innan vi skulle käka :-)

Jag är barnsligt förtjust i fyrverkerier så innan vi drog oss mot tyresö så tog vi en sväng förbi cykelringen på söder som hade trevligt pangpang till bra priser, gick därifrån med en stor trälåda och ett gäng raketer , hehe här skulle det pangas och för att barnen skulle få se så bestämde oss för att skjuta in nyåret 4,5 timmar innan 12 slaget, tyvärr började småtjejerna att tjuta medans lille Carl älskade "kaboom" & "bang bang" så det kommer helt klart bli en framtida fyrverkerispecialist av honom!

På nyårsdagen så fick det bli en "El Maco" från donken och sen somnade jag vid 14 blecket och vaknade sen på Lördag eftermiddag vid 14 snåret med ett litet undantag där jag var uppe med lillskiten mellan 04-05:50 så 22 timmars sömn var inga som helst problem för kroppen.
Senare på eftermiddagen dök Stefan Elenor, Kalle och lilla Stella upp för att avnjuta lite middag och dryck hemma hos oss, jag höll mig till Julmust då jag skulle jobba från 23 på kvällen till 04:00 så kom hem och fick några timmars sömn sen var det dags för Pulkaåkning hemma i Ängsvik , barnen tyckte det var roligt i 5 minuter sen så var det hem som gällde, misstänker att kylan på 10-12 minus inte var så roligt i pulkabacken, då är det roligare att vara inne och lira Nintendo Wii , tycker ju jag med så så fick det bli!


veckan som kommer är vikt för lite ny provtagning på Torsdag och sen blir det förhoppningsvis ny behandlingsrunda veckan därpå och även ny röntgen den 13 Januari så får vi se vad köttbullen haft för sig under julledigheten.


Vill tacka för alla trevliga kommentarer här och även på andra ställen jag finns på, allt värmer kan jag lova och blir glad när jag ser hur många som läser om mitt lilla äventyr, är det så att just du vill komma i kontakt med mig så går det att nå mig på mrgoldenrat@hotmail.com


ha ett fortsatt bra 2010

och DU!
AIK Fotboll har sin första träning för säsongen i morgon Måndag & 14 Mars sparkar säsongen igång på allvar!


//Johan  


RSS 2.0