Positiva besked från Röntgen

Så var man nu hemkommen från SÖS där frugan och jag tidigare i dag träffade min Doktor/onkolog som är helt underbar att ha och göra med.
När man är inne på andra bloggar så läser man ofta om folk som får träffa olika läkare från gång till gång vilket inte kan vara bra på ngt sätt för den som är sjuk, för det är ju så att så fort man sätter sin fot på ett sjukhus så blir man nervös på ett eller annat sätt och då kan det vara så att den ända trygghet man har är doktorn man ska träffa och då hjälper det mycket om man känner personen i fråga och det inte enbart blir ngn i "vit rock"


Mina resultat då
Blodvärdena i kroppen är en "pigg och frisk person's värden" med undantag för trombosyterna som då var lite låga.
Metastaserna i levern fortsätter att krympa i storlek och minska i antal.
Huvudtumören har inte växt ngt sen sist.

Dock så hittade de några småsaker i lungorna som INTE var metastaser utan troligtvis ngt virus, vilket kan stämma överens med de symtom jag haft under veckan och som doktorn sa så "kan" det vara Svininfluensabakterier som inte brutit till ut till 100% pga att jag är vaccinerad, det togs lite prover och lyssnades på lungorna vilka lät som de skulle så vi får väl se om man börjar grymta i helgen eller ej....

Vi kom överens om att jag ska ta en paus i behandlingen under December för att låta kroppen vila lite då de doser av Gemzar och Xeloda är "ganska tuffa" och sen dra igång igen mitten av Januari.
Nu kurrar det lite i magen så får dyka in i kylskåpet och se om jag hittar ngt ätbart!

Vila i frid Lennart!

Igår 23 november avled Sven-Lennart Olsson, en av AIK-tvillingarna, efter en längre tids sjukdom. Det blev till slut cancern som berövade honom från hans bror och följeslagare genom livet, Sven-Erik Olsson.

http://www.svenskafans.com/fotboll/artikel.asp?id=326967


Ska det börja jävlas nu ?

Vaknade i morse av att jag frös och hade ont i knoppen, ville gärna ligga kvar i sängen men hade ju behandling på SÖS kl 10:00 så masade mig upp och tog en snabbdusch och sen morgonmedicinen, tog 5 minuter och sen reklamerade kroppen det intaget....
Funderade länge på om jag skulle avbeställa resan in till SÖS men hepp hepp så får man inte tänka så ner med en liten plastpåse i jackfickan och en förmaning till chaffisen att "om jag säger stanna så måste du stanna på en gång" vilket som tur var inte behövdes.
Väl framme på SÖS så var det provtagning som gällde och därefter behandling, dock så visade sig proverna vara lite dåliga eller rättare sagt Trombosyterna hade ett värde av 93 och man ska visst ligga runt 100 ( trombosyterna visar om blodet levrar sig mer eller mindre om jag förstått saken rätt) så behandlingen ställdes tyvärr in.

Får hoppas att det inte är ngt allvarligt för jag hade tänkt mig att vara frisk ett tag till.....


En härlig helg & och en ny vecka på ingång

Så är snart denna vecka slut och får väl bockas av som en normal sådan för min egen del men småtjejerna har varit hemma hela veckan med snoriga näsor och nöff nöff bakterier i kroppen för den största, sannolikheten att lilla Elvira också haft en släng av viruset är väl ganska stor men har inte visat sig på samma sätt som det gjorde med Engla i form av hes hals, hosta hög feber och matthet.
Ska erkännas att man inte var så kaxig när man fick veta att Engla hade viruset i kroppen, kändes som det räckte med skit i familjen ändå men nu är hon frisk och dagis gäller från Måndag morgon vilket rent ut sagt skall bli skitskönt för att ha 2 ungar hemma som inte får gå träffa andra under en vecka blir lite lätt kaotiskt på ngt sätt.

Inga konstiga smärtor eller andra saker som spökar, eller jo just när jag skriver detta så får jag kramp i tårna vilket dykt upp ett antal gånger sista tiden och ofta när det minst passar, satt på bussen hem från stan i Torsdags och visst får man kramp just då och man vill ju hoppa och röra på sig men är minst sagt svårt och kanske lite pinsamt på en buss,föredrar iofs kramp i tårna framför att ha ont i knölen....

Kusin Patrik blev ju gubbe i veckan som gick och i Lördags blev det lite kalas med mat och dryck, jag snäll som jag är hade anmält mig som frivillig att köra bilen så frugan kunde ta ett glas vin eller 2, för egen del blev det CocaCola och i Cola är det visst en del socker..... hm det märktes kan jag säga och får väl tänka om till nästa gång och dricka öl istället. Maten var grym och jag upptäckte att marinerade Vitlöksklyftor var kalasgott vilket det iofs alltid är men särskilt nu av ngn anledning,Vitlök kanske till och med är bra mot Cancer? får bli en sväng förbi ngn delikatessdisk i veckan tror jag.. 


Måndag morgon är det dags för 3dje och sista dosen på SÖS sen blir det röntgen på Tisdag och provsvar på Torsdag, jag håller tummarna och krampaktiga tår på att det försvunnit ytterligare lite skit i levern även denna gång!


AIK till KHL, blir till att planera veckorna ordentligt om man skall åka på bortamatcher och se ishockey framöver, längsta bortamatchen är i stil med Stockholm-Los Angeles fast vi pratar rysk mark istället... 

Fick en fråga om hur en onykter person kan låta på telefon när man ska beställa taxi med anledning av att jag skrev i tidigare inlägg om att jag skulle jobba lite extra på Taxiväxeln och kan säga som så att det är såna samtal som gör jobbet lite roligare. 
- Välkommen till Taxi
-Jaaag scchka till Djuuuuuröööö
- ok vart är du ngnstans
- hääär viid busshen
- vart är här ? 
- Bushhhållplatsen vill Sccchell
- ok, menar du VIK eller Ålstäket
- öhhh här vid vattnet. 
- ok Ålstäket alltså, vi skickar en bil på en gång
- kalash!
5 min senare ropar chaffisen att han inte hittar ngn kund....
Vart kunden tog vägen lär vi aldrig få veta men så kan det låta på luren när ngn filur ringer och lustigt nog så är det så att många som ringer är alltid noga med att tala om vart de SKA åka inte vartifrån de VILL åka vilket de med lätthet kan ta när det väl satt sig i bilen, vi vill ju veta vart kunden ska hämtas.
Nu släcker vi lampan för ikväll och säger Gonatt!Nöff Nöff & Lite jobb..

Det var några dagar sen man skrev här, eller för att vara mer exakt så är det faktiskt en hel vecka sen och tiden går fort när man har roligt eller vad de säger....

Vete sjutton om man alltid har så kul men en sak känns faktiskt lite uppåt och det att jag på Lördagkvällar/nätter kommer hjälpa till på Värmdö Taxi's/Södertälje Taxi's växel och se till att alla glada festprissar mfl får en Taxi så de kan ta sig hem ordentligt, ni som känner mig sen tidigare vet ju att jag sista året körde för dem men får ju icke göra så längre då jag går på starka mediciner.
Att gå hemma och vara sjukskriven är helt klart ingenting för mig för jag vill jobba men vem vill anställa ngn där bäst före datum är på väg att gå ut ?

NöffNöff
Så slog den till då den beryktade influensan och som en käftsmäll knockade den Engla vår äldsta dotter med hög feber hes/skrovlig röst och hosta som följd.
Frugan åkte in till Sachska i Söndags eftermiddag för provtagning och kontroll efter att hon inte druckit eller kissat på ca 12 timmar, fick åka hem senare på kvällen med förmaningen "se till att hon dricker mycket" vilket ibland är lättare sagt en gjort med småbarn men efter massor av Alvedon och Ipren så piggnade hon till så pass att hon fick i sig både Festis isglass och Chips! ( man får äta godis och onyttigheter när man är sjuk) och nu några dagar senare så hon på bättringsvägen, dock blir det inget dagis förän kommande vecka.

Jag då?
Fick behandling på SÖS i Måndags och har inte fått några direkta biverkningar efter detta, tidigare så mådde jag pyton tis/ons men efter att ha fått ett annat medel mot illamående plus en påse Alvedon att ta i samband med behandl och även senare på kvällen så verkar de fått koll på läget vilket jag inte helt förvånande uppskattar!

Kommande vecka blir spännande med behandling på Måndag , Rönten på tisdag & Röntgensvar på Torsdag.
I övrigt så fyller kusin Patrik 40 år i dag Onsdag och självklart drar vi iväg ett gäng fyrverkerier och säger ett STORT GRATTIS PÅ 40 ÅRS DAGEN!!


Ibland blir det inte helt rätt.

Måste bara bjuda på en liten härlig länk som inte har ett dugg att göra med sjukdomar eller andra tråkigheter utan enbart .....fotboll!

fast ibland blir det ju inte riktigt som man tänkt sig från början .
http://irishsoccerinsider.wordpress.com/2009/11/11/french-and-irish-fall-out-over-box-incident/

Knepig Onsdag

Hade förhoppningar om att må lite bättre efter behandlingsrundan i Måndags vilket jag också gjorde men troligtvis så fick jag betala lite i dag istället.
Redan sen kväll igår så hade jag tryck över bröstet och smärta som strålade ut åt sidorna, även lite tungt att andas.
Detta pågick från och till under natten plus att jag fick kramper i fötterna/benen
Hade samma tryck på bröstet i somras när jag började med behandlingen och läkarna pratade om att det finns vissa bieffekter och en av dessa kan vara hjärtinfarkt. 
Hela dagen idag så har jag mått piss varit trött knappt kunnat ta riktiga steg men börjar komma tillbaka till verkligheten nu tror jag sent på kvällen.

Var i Sickla köpcentrum under förmiddagen och att säga att det var lite folk där är ingen överdrift, tanken slog mig att vad händer om jag rasar ihop, finns det ngn som hjälper en då eller kommer de få personer som var där att gå runt mig och tänka "jaha han e nog full eller ngt"
Hoppas att det finns någon vettig i närheten när det väl händer för det kommer att hända för eller senare att kroppen säger ifrån mer ordentligt, det är jag helt övertygad om.


I övrigt så är min stora last just nu........!
går väl nästan ett paket om dagen tror jag, tur att man inte har värre laster än så..

Att bemöta någon med Cancer.

Frugan hittade en blogg skriven av en David Gottlieb som jag tycker är mycket bra och välskriven om hur en person med Cancer blir bemött och hur man vill bli bemött.
läs och begrunda.
Skänker också en extra tanke till David som tyvärr lämnade oss den 30 Oktober. Vila i frid David!

http://david-gottlieb.blogspot.com/2009/06/hur-langt-har-du-kvar-da.html


Fars Dag och ny behandlingsrunda.

Härliga Söndag, vaknade vid 8 i morse för en morgonrunda till badrummet men möttes med blommor och choklad från småtjejerna "Pappa det är fars dag, det är din dag i dag" kramade om Engla som levererade chockladasken och därefter blev det provsmakning och sen smög jag åter till sängen då jag fortfarande var trött från gårdagen och trot eller ej jag fick faktiskt vila ända fram till lunch ca då ngn inom mig sa "du har glömt att ta alla femtielva mediciner" 
Lika bra mao att kravla sig upp för att peta i sig tabletterna en efter en och till sist ett stick i magen med insulinsprutan för att sen vara fit for fajt för söndagen, men det är jag inte, jag är trött och orkeslös i kroppen och känns som att benen inte hänger med mig riktigt och så har det varit även i veckan, vet inte om det är ngn bieffekt av kortisonet eller ngt annat för doktorn har ju sagt att mina värden är bra senast i Torsdags men hade samma konstiga känsla även då.

Äldsta dottern går på gymnastik på söndagar så medans frugan och Engla drog iväg så passade jag och Elvira på att göra hemmaplan osäker med en liten promenad som innehöll ett obligatoriskt check från Elvira's sida på alla granntomter, sorry grannar!
Fars Dag middagen avnjöts på Lillplogen, en mysig resturang i Hemmesta/Värmdö och med 2 småkids med sig så vet man ju att för eller senare blir det tråkigt så förrätt och varmrätt klarades av på ca 50 min blankt vilket iallafall är 40 min mer än hemma vid middagsbordet.

Dags att göra natt för i morgon är det SÖS som gäller kl 10 och en viss oro finns att kroppen skall säga ifrån men jag får innerligt hoppas att den oron är obefogad och att jag får i mig Cellgifterna ordentligt för jag ska ju se AIK i Champions League nästa år!


Gonatt!

CUP GULD FÖR GNAGET LÖRD 7 NOV!Vilken härlig vecka det varit om man gillar fotboll och är AIK're! Förra Söndagen SM Guld och och igår Lördag den 7 November plockar vi också hem Svenska Cupen eller "Dubbeln" som det kallas i Fotbollskretsar.
Otroligt skön känsla och särskilt för mig som när jag i våras fick mitt sjukdomsbesked satte upp som mål att jag ska f-n vara med och se AIK plocka hem SM Bucklan, nu fick jag ett Cup Guld på köpet så dax för nya mål här i livet!
Jag ska se Champions league 2010 Punkt slut!!

Lördagen som helhet avlöpte i Trevlighetens tecken med uppladdning och en härlig Brunch innehållande hemmarullade köttbullar och 2 st otroligt goda sillinläggningar äggröra & Prinskorv  hemma hos Pontus och Sanna
jag ha för tillfället inget stop vad det gäller mat så självklart fylldes det på i 2 omgångar, jag gör nog min doktor överlycklig...
Efter mat fotbollssnack och lite öl så blev det en rask promenad till Råsunda och inte helt oväntat så var det övertjockt med folk och köerna ringlade långa, vi hann dock in precis till avspark så vältajmat som vanligt!

Matchen avnjöts med ett ett enda stort leende och några insmugglade öl  vilken stämning och vilken publik, ca 24000 AIKare som skrek kramades och bara var allmänt lyckliga
Sen fanns det ju några 100 som verkade ha mer fokus på sina motståndare i resp klack istället för att kolla fotboll men det är en annan femma..

efter Fajten så blev det en rask promenad till Sundbyberg och den helt underbara grillkrogen Texas Smokehouse som drivs av en mycket trevlig kompis , kan varmt rekommendera ett besök på ngn av de resturanger som finns i kedjan, en förutsättning är att man iofs inte är vegetarian!
Vid 22 snåret så signalerade dock kroppen att "nu räcker det" så jag lydde och tog en Taxi hem, mätt nöjd och mycket belåten!

Nedan följer lite bilder från CupGuld dagen!


Brunchintag hemma hos Pontus&Sanna


Det var trångt och utsålt på Norrra Stå.


Målfyrverkeri från läktarplats, Lars Åke Lagrell drömmer mardrömmar..


Stefan & Jens.
Mannen utan mössa är egentligen Modoit men innerst inne klappar ett AIK hjärta även för honom.


Firman omringad av Polis och säkerhetsvakter.
Som av en tillfällighet hade hela gänget lyckats få biljetter till Västra läktaren närmast Göteborgsklacken.
Normalt sitter grabbarna ungefär där denna bild är tagen ifrån.


Alltid lika glada Pontus och Sanna, Pontus hade dagen till ära tagit på sig AIK's Smguld tröja från 98!


TACK FÖR I ÅR GNAGET, VI SYNS I VÅR!


Levern lever!

Äntligen hemma! det är inte Martin Timell som åsyftas utan bara skönt att få komma hem och sätta sig ner ett tag efter dagens strapatser.
Hade ju möte med min Cancerdoktor i morse och vi gick då igenom de små missöden som inträffade förra veckan med värk och ett besök på Nacka Sjukhus som följd, Gisela som hon heter på riktigt trodde som de övriga att det troligtvis var en inflamation som spökade men att den nu gått tillbaka med hjälp av Cortisontabletterna vilket känns bra.
Det som känns ännu bättre är att resultaten från leverproverna visar på en "frisk" lever, bortsett då från de metastaser som finns där men värdena går iallafall åt rätt håll så det är bara att grabba tag i de små halmstrån som ges!

Jag uppskattar verkligen det jobb onkologerna lägger ner på oss patienter som alltid har diverse olika frågor om ditten och datten hur och varför om eller inte. man blir alltid lite mer positiv när man går därifrån.
Heder åt dem!

Är från och till lite trött i kroppen men vi kom överens om att sparka igång ny behandlingsomgång från måndag och sen blir det röntgen i början av December då småjävlarna ska vara ännu mindre!Ny diskmaskin införskaffad ( nej jag har inte bytt fru) , 850 spänn för hemlev och installation känns sådär men vi måste hålla hantverkarna vid gott mod också!


Vinterdäcken är på bilen så nu kan det få snöa fan bäst det vill!


Båtmässa och dags för Cancerdoktorn

Var på Båtmässan i Älvsjö i dag onsdag,eller rättare sagt www.scandinavianboatshow.se som den så fint heter.
Denna mässa skall vara lite mer klass på än "svenssonmässan" som brukar gå av stapeln i Mars varje år men jag undrar hur det står till hos de som har obegränsad kassa, eller är det så tillverkarna går på knäna och inte har råd att ställa ut? 
Ett mer öde mässområde är nog svårt att hitta, Stora A hallen var halvfylld med båtar och avsaknaden av de fina märkena var stor det kändes som att Hallberg-Rassy,Arcona mfl har pliktskylldigt ställt ut lite båtar men det kunde varit så oändligt mycket mer för plats fanns det så det räcker och blir över.
Gjorde iofs ett misstag när vi kom dit och det var att kliva på den absolut största Segelbåten i hallen, en Hallberg-Rassy 52 fot,sen blev allt annat litet...

Käkade en Biff med pommes och beasås till lunch i resturangen vid A entreen för härliga 165 spänn och den slank ner utan några som helst problem för just nu så knns det som jag kan äta jämnt, är säkert Kortisonet som spökar på ett eller annat sätt.

Snart är det Torsdag och där finns det att göra, först så är det Cancerdoktorn på SÖS som gäller för lite genomgång och ev start av nästa behandlingsomgång som om allt är ok rullar i gång på Måndag kommande vecka, har lite funderingar på att fråga om ngn ytterligare doktor kan titta på mina bilder för att ge sin syn på saker och ting, kanske inte funkar så men skadar inte att fråga iallafall

Däckbyte,veckohandel och en ny diskmaskin står på tapeten imorrn plus att hemsjukvården kommer på eftermiddagen och uppdaterar pillerlådan så några problem att få dagen att gå lär inte finnas.Onsdagens garv får annars bli att Djurgården torskade mot Assyriska i kvalet till Allsvenskan!


Gokväll.


Kantareller i munnen ??

Jaha, så var doktorn förbi med en flaska "Mycostatin" och det skall vara mot svamp i munnen/svalget men hur den svampen hamnat där har jag ingen aning om för just svamp är inte min favoritföda!
Som av en tillfällighet så visar det sig att de cellgifter jag får har ytterligare en "liten" bieffekt" och det är just att man kan få svamp i munnen, som om det inte var nog med hård mage illamående kräkningar värk mm, nu ska man ha en kantarellodling inombords också.

Kanske ska låta det växa och sen sälja på Hötorget?Nu sitter jag bara och väntar på Sotarn som skall komma "någongång mellan 11-14"  och sen är väl den här dagen över också.

Lite övrigt: läste att Polisen skall försöka identifiera de personer som sprang in på Gamla Ullevi efter matchslut för att visa sin glädje och fira AIK, gör man det för att statuera exempel eller räknar man med att gå tillbaka till Kalmar och Göteborg's guldfirande innan där samma sak skedde?
Fokusera och lägg stålarna på allvarliga brott istället för att utöva maktmissbruk som detta.

Trodde och tyckte tidigare att Göteborg var en trevlig stad men så icke..


Mer övrigt så vet jag att George med den helt underbara bloggen http://georgeschottl.wordpress.com/ dvs "Mannen med liemannen bakom axeln är i Stockholm under dagen idag för att bland annat planera vidare för kommande program av "Himlen kan vänta" Väntar med spänning på att se nya progam i mellandagarna.

jag har också hittat en tjej i Södertälje som kämpar mot samma skit som jag och vi håller tummarna tillsammans då inte någon av oss stämmer in på profilbilden för bukspottkörtelCancer
Var det ngn som körde mot rött ljus däruppe när vi skulle få vår programvara eller vad är det frågan om ?? 
http://enklalivet.blogg.se/index.html


AIK SM GULD SÖNDAG 1 NOV 2009!

Bomber och granater fyrverkerier och flaggor!
GULDET ÄR HEMMA I SOLNA!

Söndagen i sammanfattning
Vaknade på tidiga förmiddagen med en konstig vakuumliknande känsla i kroppen som efter att ha käkat frukost gled över i ren och skär nervositet, man plågar sig själv med att läsa allt som går att läsa om "Avgörandet" och "Matcherna's Match" osv,rubriksättarna tävlade verkligen om att komma på det bästa för just deras tidning.

Vid 12 blecket så beställde jag en taxi/färdtjänst för vidare färd in mot stan men vis och klok som jag är så ringde jag självklart och kollade om Taxi Kurir behagade att komma på utsatt tid eller om man skulle behöva jaga dem som vanligt,klockan var då 12:20 ca och får det underbara svaret att "vi har inte skickat ut beställningen på bil ännu och närmaste bil är i Orminge....vi pratar nu om en framkörning på 2.5 mil ca och det skall klaras av på 20 min enl deras sätt att se det, enl mitt sätt att se det så skulle de som vanligt bli försenade vilket jag lite lätt upplyste dem om och nu när det också var riktigt viktigt att komma in till stan och trot om ni vill, bilen stod utan för dörren 12:45 , dock så sa inte chaffisen fiskmås på hela vägen in till stan men vill man leva livet lite småsurt så inte gör det mig nått. 

väl framme vid krogen så beställs snabbt in lite lunch/brunch bestående av Stor Öl, Pasta med Oxfile och och en omgjord Gnagare, dvs Jäger och Galliano ( Orginalet är turkisk peppar och Galliano) sprit som sprit!Maten och spriten funkade som det skulle, dvs alla blev lite gladare och ännu lite mera nervösa.
jag var ju dock tvungen att också hålla koll på Diabetes statusen så lekte lite hammarbyare ett tag när jag dukade upp blodprov och diabetespenna på bordet, in med lite insulin och sen fokus på fajten igen!

Nedan följer lite bilder från eftermiddag/kvällenGlada Gnagare innan fajt med ölen i högsta hugg!


maten på bordet och en kalastrevlig krögare i dörren!


Här snackar vi nervösa ansiktsuttryck, särskilt från Tommy med handen på magen.

Tommy har numera bara stumpar kvar på händerna!


Vi börjar nog hajja att det är klart nu..

Nu är det klart..

Dake och Bodde visar glädje på lite olika sätt!


Kusin Patrik Jenni,Dake & jag


Och här fick även Jennifer va med på bild, kusin Patrik's dotter
Känns skruvat att ha busat med dessa brudar som barn och nu dricker man sprit tillsammans på krogen
jag är inte gammal!!!


Seger och jubeldans utanför Resturang Polhem

Mer segerdans!


hela Söndagen var som en stor dröm och vill tacka Serveringspersonal, kockar polare andra Gnagare och alla andra som stod ut med oss och vår glädje!
kan varmt rekommendera Resturang Polhem vid fridhemsgatan 13 på Kungsholmen om man vill avnjuta en trevlig atmosfär, se fotboll på 2 storbildskärmar och samtidigt äta riktigt god mat!

ja, inte att förglömma, kvällen avslutades med Plankstek och mer bärs på samma krog innan jag och frugan tog taxi hem, andra valde att dra ut till Solna och andra ner på Kungsgatan för att fira vidare.

Det fanns en person i sällskapet som visst glömde sin fru på Polhem och själv hamnade i Solna..SM GULD 2LAX9


Söndag förmiddag

Det kryper i kroppen och nervositeten är total, lite mer än 3 timmar till avspark och 5 timmar tills vi vet vad som egentligen hände.
Jag hoppas han däruppe är medveten om att det "kan" vara sista säsongen jag ser på fotboll så är lika bra att sopa hit guldet på en gång!
jag har iofs givit mig f-n på att se fotboll även kommande säsong men det känns lite väl att gambla bort ett guld för den skull så vi bestämmer härmed att Guldet hamnar i Solna!

Medicin medtagen
Diabetesväskan medtagen
Godis medtaget om det råkar bli lite alkohol under eftermiddan som måste kompenseras
Kameran framlagd.Och Uggla snackade om att han mådde illa, han vet ingenting!


RSS 2.0