Hemma ..

Försöker skriva ngt från Mallis & senaste veckan men får klump i magen när jag tittar på alla bilder,hittar ingen insperation.Lollo & Bernie hälsar!

Dan före dan..

Före Avresa till Mallis om allt nu går som vi har tänkt oss

Askmolnet över Sverige har vi lyckats blåsa bort så nu är det problemet löst.

Tidigare i veckan så drabbades jag tyvärr av akuta svettningar och matthet i kroppen vilket gjorde att jag inte åt någon fast föda under hela Tisdagen och halva Onsdagen.Hade helt enkelt ingen matlust överhuvudtaget och just det är ju inget kul när man åker på semester om några dagar till ett "all inclusive hotel"

Vi konsulterade hemsjukvården som kom som ett skott och snodde 2 små + 4 stora rör med blod av mig, de små skulle användas till "vanliga kontroller" men de stora skulle göras några odlingar på, är lite osäker på exakt vad de skulle odla men det är ju vår ute så blir väl det vanliga, dvs sallad och morötter och potatis ...

En av sköterskorna som var här sa att "det kan ju vara blodbrist" jo tacka f-n för det när de snor 1/2 liter av mig på ett bräde...

Skämt åsido så tar resultaten av "blododlingarna" ngn vecka och då sitter jag redan på Mallis hur som helst så proverna får visa vad de vill!

Jag fick ordinerat "2st Alvedon" morgon middag & kväll av läkaren på telefon vilket jag själv ställde mig lite frågande till men han sa att det var bra så då är det väl så eller.........?
Några timmar efter samtalet med läkaren så togs de där blododlingarna av en sköterska som tyckte att det också lät lite konstigt med alvedon för "en av bieffekterna av Alvedon är just svettningar...."


Resultatet av de vanliga proverna är redan klara och de visade i vilket fall som helst fina värden och detta låter ju bra för det är samma prov jag gjorde för ngn vecka sedan på SÖS när jag inte fick fortsätta cellgiftsbehandlingen så kroppen har återhämtat sig fort där iallafall.

Tycker någon att ovanstående låter lite rörigt ?

jaja allt blir nog bra så småningom, jag har provat badshortsen & vanliga shorts och de sitter som de ska även fast jag tappat 12 kg och tyvärr är det väl så att det är mest muskler som försvunnit.

Storkameran är med på resan, likaså min nya Xperia telefon, så ska väl funka att blogga några rader även från Spanien med den hoppas jag.

Ska bli spännande att se vad tullen säger om alla mediciner, har fått intyg av läkarna på det mesta men saknar mot mage och även mot svamparna och just den är flytande så får väl ta det i resväskan och hoppas flaskan håller.


Nog om ovanstående, dags att lägga ungarna snart.Hör rykten om 15-16 grader på Mallis nästa vecka,utgår från att det enbart är ett rykte som inte är sant.


Gokväll
Oförändrat del 2

En något trött Johan kom hem 07:45 i morse efter att ha jobbat natt vilket gjorde att det inte fanns ngn tid att sova innan vi skulle dra in till SÖS för att träffa Cancerdoktorn och få resultatet av senaste röntgen.
Vi kom inte ens halvägs sen var det tvärstopp på 222an från Värmdö in mot stan pga trafikolycka vid skurubron ( mer regel än undantag att det smäller där) Köerna gjorde att vi missade läkartiden och fick ta det hela på telefon istället vilket gick alldeles utmärkt. Bra grej det där med telefon faktiskt.....

Resultaten denna gång var som förra gången, dvs OFÖRÄNDRAT! inget som försvunnit men heller inget som tillkommit i vare sig huvudtumör eller lever och det känns otroligt skönt, dock så hade den berömda tumörmarkören gått från 250 till ca 900 så det visar väl att ngt kanske är på g att hända framöver men det skall vi sätta stopp för med hjälp av ny behandling efter semestern.

Nu blir det rast/vila innan småskitarna kommer hem från dagis


Jag får en del förslag i kommentarsfälten om att prova "Aminoact" så undrar lite över fördelar/nackdelar från er som provat detta tidigare, maila gärna på mrgoldenrat@hotmail.com


Godagens!

Efterlevandeskydd.

Tänkte skriva några rader om en sak som berör alla men som man inte tänker på när man är frisk och kry utan först lägger märke till när man blir sjuk eller råkar ut för en olycka och avlider.

Efterlevandeskyddet i din pensionsförsäkring!

Jag har i princip sen tonåren jobbat i samma företag men i olika befattningar allt från lager & sen relativt högt upp graderna och under åren så har man löneförhandlat då och då med olika resultat. Dock så har frasen "du får tänka på att du har en väldigt bra pensionsförsäkring också" dykt upp som motargument och så har de ju varit så länge jag var pigg och frisk men nu när det är lite värre ställt så har jag kollat upp dessa försäkringar lite närmare(Företaget har bytt bolag ett antal gånger, därav flera försäkringar)

Det visar sig då att ingen av dessa försäkringar som tecknats åt mig har ett efterlevandeskydd inbakat vilket krasst innebär att de pengar jag tjänat ihop under alla år inte kommer att komma min familj tillgodo om jag knallar vidare innan jag är 55 år utan går direkt till "försäkringskollektivet" Dvs stålarna går tillbaka till övriga som har försäkringar inom bolaget.

Ovanstående är enormt vanligt! Företaget tecknar försäkringar men sparar in på efterlevandeskyddet och du som anställd tänker inte i banorna att man faktiskt kan gå bort i förtid när livet leker som bäst. 

Så.. ett litet råd! ta 15 minuter av din tid och kolla hur just din pensionsförsäkring ser ut, se till att du har ditt och familjens ekonomi på det torra OM det skulle hända något.  
Vet inte företaget så vänd dig direkt till försäkringsbolaget.
PPM har inget efterlevandeskydd och där går det inte att göra något utan ovanstående gäller främst privata försäkringar.

För min egen del så rör det sig om ca 500,000kr som "kunde" gått tillbaka till barn/familj om efterlevandeskyddet funnits men troligtvis hamnar i kollektivet, jag får helt enkelt se till att hänga i tills jag blir pensionär. :-)Gokväll.

Det höll en bit iallafall .

Nyss hemkommen från SÖS där jag skulle göra min avslutande behandling inför kommande semester men tyvärr så visar  det sig att kroppen inte riktigt pallar med behandlingarna så på nytt får jag avbryta innan den är slutförd och detta beroende på låga värden vad det gäller vita blodkroppar och trombosyter.

Känns sådär måste jag säga för jag tycker personligen att jag orkar och känner mig hyffsat pigg även om jag sover lite mer än tidigare.

Så...inga mer Cellgifter och ingen mer Xeloda just nu utan vi tar nya tag i slutet av Maj efter hemkomst från Mallis


SÖS på torsdag för att få röntgensvar och håller alla tummar och tår för att klumpen inte satt fart där inne för det har jag inte tid med just nu!Blähhh

RSS 2.0