En trevlig helg

Lördag kväll och nyss sjunkit ner i soffan efter en mycket trevlig middag i Tyresö med barnen i fokus mest hela tiden, nu råder lugnet hemma dock och endast busungarna på gården finns att oroa sig för, funderar på att klä ut mig och möta dem i dörren med lien i högsta hugg men föräldrarna kanske inte tycker det är så poppis.

Hur som
Veckan har avlöpt bra efter lite balansering av mediciner och tillskott av Betapred/Kortison under en period framöver, postiva prylar med detta är att kroppen blir piggare och botar ev inflamationer, negativt är visst att man kan bland annat kan bli lite "svullen/pluffsig" men kanske inte gör så mycket när man tappat ca 15kg sen toppnotering. Annan bieffekt är visst att man kan bli en smula muskelsvag och innebär konkret att det kan ta ett tag extra att ta sig upp ur sängen eller soffan, fast jag har ingen större brådska så spelar ingen större roll.

I Morgon Söndag är då det avgörs!
Allsvenskan, guldet skall hem till Solna och AIK punkt slut!
Än så länge så finns ingen nervositet men gissar att jag vid lunchtid är mer knäpp och okontaktbar än normalt så den som förväntar sig svar på livsviktiga frågor bör inte ställa dessa under Söndagen.
Resturang på Kungsholmen är bokad från 13:00 och sen får vi se vart kvällen tar oss.Vaccin eller inte

Har ju "turen"att hamna i förturskö när det gäller massvaccinering som nu skall göras på alla i Sverige, har dock tvekat fram och tillbaka om jag ska ta detta eller ej, det finns ju en "viss" risk att det blir bieffekter och jag gillar helt enkelt inte ngt som man inte kan kontrollera riktigt, är det media som satt troll i knoppen på en tro med sina braskande rubriker om att folk bara kan gå baklänges eller i värsta fall dör på kuppen.

Blev uppringd av en Doktor nu på morgonkvisten som abslut tyckte jag skulle ta detta, helt beroende på att jag var i den situation jag är i och att jag har barn på dagis som verkar räknas som små smittobomber som kutar omkring så under eftermiddagen kommer de förbi med sprutan i högsta hugg och sen får vi se vad det leder till.iofs fortfarande osäker..

Rast vila!

Nyss hemkommen från SÖS i oförättat ärende, blodvärdena var lite dåliga och händelserna förra veckan kräver vila och återhämtning enl doktorn så bokar väl upp soffan närmsta dagarna och räknar iskallt med Canal + kan leverera en eller 2 ok filmer iallafall, vill ju inte utsätta kroppen för Hem till gården och allt annat skräp som rullar på dagarna.


Efter sol kommer regn

Efter sol kommer regn är väl ett uttryck som passar utmärkt efter de fina provsvaren jag förmedlade för 2 veckor sen, lyckan blev dock kortvarig då kroppen protesterade redan veckan därpå då jag fick min veckobehandlning på SÖS, blev sängläge i 3 dagar med rensning av magsäcken och svårt att få i sig mat, lyckades dock att se mitt kära AIK vinna mot Gävle på plats och alltid kul med ljusglimtar i livet.

Veckan som gick blev då 10 gånger värre.
Söndagkvällen tillbringades i soffan lipande värre än Lille Skutt efter denna otroligt fint skrivna artikel i DN
om "Tvillingarna"http://www.dn.se/livsstil/livsstilsreportage/nu-spelas-tvillingarnas-tuffaste-match-1.976099.
Jag är ju där själv och förstår precis hur det är, skillnaden för Lennart som artikeln berör är att de inte haft det så lätt i livet även innan utan har just haft varandra och sitt brinnande intresse för AIK,plocka fram näsduk innan du läser!

Måndag morgon : Dags för veckans behandling och ber väl till ngn att jag skulle få en lättare vecka än föregående,helt klart så gick inte budskapet fram riktigt då jag under måndag kväll fick feberfrossa och "kryp i kroppen"
Tisdagen började segt med illamående och influensasymtom och som ett brev på posten så kom då kräkningarna och därefter värk! Värk som bara blev värre och värre även fast jag stoppade i mig betydligt mer smärtstillande än jag gjort tidigare,allt utan effekt vilket resulterade i diverse samtal till Hemsjukvården som på kvällen kom ut med stora Morfinsprutan i högsta hugg och detta fick tillfälligt stopp på värken och natten blev uthållbar.

Onsdag morgon vaknade jag dock väldigt tidigt med mer värk och mer samtal till hemsjukvården, nya sprutor som höll några timmar och sen dags för nya igen.

På torsdag förmiddag bestämmdes det att jag skulle läggas in för att få kontroll på smärtorna och även så att frugan som självklart är jätteorolig skulle få lite lugn och ro, därför blev det Nacka Sjukhus från Torsdag lunch och nya mediciner ökade doser bortplockning av ngt och tillägg av ngt annat. Hur som så fick de stopp på värken och trodde att allt kunde bero på svullnad/inflamation i Bukspottkörteln vilket innebär att den trycker på Nervtrådar som sen orsakar smärtan, ett sätt att bota detta är att använda kortison,men kortison innebär då istället att sockervärderna ( diabetes) sticker i höjden så man måste hålla koll på detta ett antal gånger om dagen och hela tiden ha insulinpenna/provsticka till hands, det är mycket nu...
Blev kvar på Nacka till Lördag eftermiddag innan jag i princip skrev ut mig själv, man blir helt enkelt inte piggare av att ligga på sjukhus och se folk runtomkring sig i betydligt högre ålder än mig själv som bara väntar på sista knuffen till andra sidan, får ju tankarna att snurra en hel del!
Hemkommen från Nacka så blev det självklart kramkalas med barnen men därefter mest vila.

Söndag morgon (idag) vaknade jag med lite värk och tog några extra tabletter men inte på långa vägar lika jobbigt som tidigare, sen har det varit en skön dag att hålla sig i sängen med all Fotboll på TV :-)

Snart läggdags för att imorgonbitti åka in till SÖS för sista rundan den här omgången men är faktiskt lite orolig om jag orkar igenom en liknande vecka till så ska försöka prata med någon ordentligt innan de sätter nålen i armen på mig, det är många konstiga tankar som fladdrar runt i knoppen just nu.

**får inte glömma nattinsulinet**


tack alla som kommer med uppmuntrande kommentarer Live ,sms eller på olika forum som BS och Facebook, det värmer mer än ni kan föreställa er!Härlig Höstdag!

Vilken underbar dag det varit i dag Lördag! strålande solsken och knappt ngn vind alls, mao perfekt för att röja lite i trädgården.
Lite lustigt är det men efter det positiva beskedet att behandlingen fungerar som den skall så orkar man så mycket mer rent fysiskt,Plommonträdet har fått sig en rejäl omgång med saxen likaså den otroligt illa placerade Nyponbusken vid garageuppfarten, vet inte hur och när den kom dit men gillar inte att springa in i 1cm långa taggar.Har eldat upp allt ris från Tallen som fick sätta livet till i våras för att solen skulle få lite mer spelrum på altanen men jag undrar vem som kom på den helt brillianta iden att olja in utemöblerna innan jag tände brasan en bit bort, nu är de lite snyggt prickiga av sot..Bra jobbat!
Fönstrena på kåken fick sig en omgång redan i Torsdags och nu kan man säga att man ser livet på ett helt annat sätt i dubbel bemärkelse.

Ikväll blir det Fotboll hos en polare som lovat att det finns ordentligt med chips,ost och Dricka, verkar lovande!
Lite tveksam till fajten dock, ligger mycket revanchlusta hos Danskarna och lär nog hända ett och annat och risken finns att domaren avgör fajten.


På måndag är det dags för en ny behandlingsrunda som avslutas i December med ny röntgen, håller tummarna att kroppen pallar ett varv till men det är väl klart den gör!!!Nu vankas det Thaimat!

Solen skiner och roliga besked!

Det var några dagar sen jag skrev här och har delvis berott på att jag fick ta en Weekend på Södersjukhuset.

Det hela började i onsdags förra veckan då jag kände mig matt och allmänt svag med lite yrselkänningar men brydde mig inte så mycket om det då jag inte hade ont eller så, dock så satt symtomen kvar i flera dagar och på Lördagskvällen protesterade magen med att inte vilja behålla det jag erbjöd den så efter mycket snack med toaletten och yr i knoppen så valde min doktor att lägga in mig på SÖS med Röntgen av huvud och Mage, kan ju gissa om det snurrade lite extra över att de skulle röntga huvudet! ville ju för allt i världen inte hitta ngt skräp där ( mer än alla skitsaker man stoppat in under 40 år)
Som tur är var den röntgen positiv och inget hittades ( det kan man också skoja om men jag lämnar det till fantasin..) däremot så sa magröntgen att jag var förstoppad av alla mediciner och jag som tyckte jag var så duktig när jag sprang på toa och allt funkade normalt .."satt visst lite högre upp" sa doktorn så det var bara att halsa laxermedel för att få igång maskineriet igen och på Måndag eftermiddag blev jag utskriven om än på lite ostadiga ben.


De Roliga beskeden då!
Jo denna vecka (idag) var det ju dags för röntgensvar och nyss hemkommen från SÖS så springer man omkring och drar på smilbanden lite extra för,
Kroppen reagerar POSITIVT på behandlingen
Metastaserna i levern har KRYMPT och MINSKAT i Storlek
Tumören i bukspottkörteln VÄXER INTE, men har heller inte minskat utan helt enkelt bromsats upp av behendlingen!

Summa sumarum
Jätteroliga besked och min Cancerdoktor var uppriktigt nöjd med utvecklingen också och vi kommer nu fortsätta en ny behandlingsrunda med start Måndag för att i början på December göra en ny röntgen så vi håller tummarna att behandlingen biter även i fortstättningen!


HejHopp Kullerbytta!
Johan.

RSS 2.0